ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

5 Δεκ 2018

Με επιτυχία διεξήχθη το Συνέδριο των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Αποκλειστικές Φωτογραφίες Βασίλης Κουτρουμάνος

Τη φιλοξενία και τις ομορφιές της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δημοσιογράφοι-μέλη της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, στο περιθώριο.... των εργασιών του ετήσιου συνεδρίου τους.
Εφέτος, το Συνέδριο διοργανώθηκε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Αγρίνιο και τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.
«Μπορεί η Ευρώπη να παραμείνει δημοκρατική;» και «Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στα ΜΜΕ» ήταν τα κεντρικά θέματα του συνεδρίου. Για τον σκοπό αυτόν άλλωστε στην εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου παρέστη η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, όπως και ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Στο Μεσολόγγι τους δημοσιογράφους των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης υποδέχτηκαν στην Πινακοθήκη του Δήμου ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ι.Π. Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Αναστάσιος Σκαρμούτσος και ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Λάμπρος Σταθόπουλος.

Με θερμά λόγια για την πόλη, την Ιστορία της αλλά και την υποδοχή εκ μέρους του Δήμου, μίλησαν αμέσως μετά ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων Otmar Lahodynsky, καθώς επίσης κι ο ελληνικής καταγωγής δήμαρχος Βρυξελλών Χρήστος Δουλκερίδης.

Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της Πινακοθήκης από τον Γιώργο Αποστολάκο. Παρευρέθηκαν επίσης η πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ροδάνθη Φλώρου και η γραμματέας Ελένη Σπίνουλα - Ζαβιτσανάκη.

Την αποστολή συνόδευαν ο πρόεδρος Πάνος Σόμπολος και μέλη του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ενώ συμμετείχε επίσης ο διευθυντής της εφημερίδας «Εστία» Μανώλης Κοττάκης.

Αποκλειστικές Φωτογραφίες Βασίλης Κουτρουμάνος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου