ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

28 Νοε 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Τιμήθηκε η Επέτειος της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Κατερίνης

Τιμήθηκε, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στην πόλη της Κατερίνης, η Επέτειος της Εθνικής Αντίστασης, για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν....
βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα «μαύρα» χρόνια της κατοχής.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, το μεσημέρι της Κυριακής, τελέστηκε επίσημη Δοξολογία, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ομιλία σχετική με την Εθνική Αντίσταση, από την κ. Βαΐα Αγγέλη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων του 3ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κεντρικής Μακεδονίας, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου