ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

28 Νοε 2018

Α.Μ.Ο.Ε. – ΕΛ.Π.ΠΙ.: Μια ξεχωριστή ποδηλατομοτοσυκλετιστική εκδήλωση στην Πιερία.

Μια ξεχωριστή ποδηλατομοτοσυκλετιστική εκδήλωση πραγματοποίησαν από κοινού, οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας μαζί με τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Εξοχής Πιερίας με αφορμή τα 25 χρόνια ασφαλών ποδηλατικών διαδρομων –εκδηλώσεων ΤΩΝ ΕΛ.Π.ΠΙ.... Παρότι οι συνθήκες ήταν αντίξοες με κρύο και βροχή (!!!) , δεκάδες ήταν οι μεγάλοι και μικροί φίλοι που παραβρέθηκαν, σε μία ασυνήθιστη πραγματικά αθλητική εκδήλωση .παρουσίαση. προπόνηση.

Στο εξωτερικό είναι ευρέως γνωστό πως η μοτοσυκλέτα δεν θα υπήρχε χωρίς το ποδήλατο και το ΒΜΧ …χωρίς τις μοτοσυκλέτες MOTO-CROSS! ΌΛΟΙ όσοι θέλουν να μάθουν να οδηγούν μοτοσυκλέτα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να ξεκινήσουν από το ποδήλατο…. Το άγνωστο και παρεξηγημένο ΒΜΧ ,που οι περισσότεροι νομίζουν πως είναι μόνο για παιδιά, ξεκίνησε πραγματικά την δεκαετία το ’70 στις Η.Π.Α., όταν μερικοί πιτσιρικάδες ,προσπάθησαν να ακολουθήσουν αντιγράφοντας τους μπαμπάδες τους στις ίδιες χωμάτινες πίστες ΜΟΤΟ CROSS , που κάνανε προπόνηση με μοτοσυκλέτες οι μεγαλύτεροι!

Β.Μ.Χ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ : Bicycle Moto Cross Country ,ακριβώς όπως και οι μοτοσυκλέτες (C+C=X) …Φτάνοντας στο σήμερα το «χωμάτινο» ΒΜΧ έγινε ολυμπιακό άθλημα από το 2008 επίσημα , με δικές του προδιαγραφές. Στην Ελλάδα είναι άγνωστο σαν άθλημα και υπάρχει μία μόνο πίστα ολυμπιακών προδιαγραφών στην Κρήτη, Μελέσες Ηρακλείου. Υπάρχουν ακόμα το ΒΜΧFLATLAND (ακροβατικό), το BMX STREET (δρόμου) και το BMX RAMP (σε ράμπες) .

Οι μοτοσυκλέτες έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ και αυτές σήμερα , υπάρχουν μοντέλα ακόμα και για ηλικίες από 3 ετών ! Προς το παρόν η πίστα θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεότερης ειδοποίησης .

Οι ΕΛ.Π.ΠΙ. συνεχίζουν τις ασφαλείς ποδηλατικές εξορμήσεις τους, περισσότερο από 25 χρόνια, χειμώνα-καλοκαίρι. -Υποστηρίζουν (φυσικά ΠΑΝΤΑ ΔΩΡΕΑΝ) κάθε σύλλογο που θα τους καλέσει - Όποιος θέλει να συμμετέχει στις εκδρομές των ΕΛ.Π.ΠΙ. η εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση στον δρόμο είναι βασικά ! Μαθήματα ισορροπίας –ποδηλασίας- θα γίνονται από τον Α.ΜΟ.Ε. σε συνεργασία με τους ΕΛ.Π.ΠΙ. όλο το χειμώνα (κατόπιν συνεννοήσεως) και εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Την άνοιξη θα γίνει ειδική εκδήλωση στην πίστα του Α.Μ.Ο.Ε.

ΕΛ.Π.ΠΙ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ.

ΔΣ: Α.Μ.Ο.Ε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου