ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

26 Οκτ 2018

Η αδιαφορία φέρνει αδιαφορία

Μια σχέση που οδηγείται σιγά-σιγά προς το χωρισμό κουβαλά κι ορισμένα σημάδια που δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς, αλλά δεν παύουν να....δημιουργούν προβλήματα στο ζευγάρι. Τι συμβαίνει όταν ο σύντροφος σου αρχίζει να αδιαφορεί για εσένα; Το κάνει επειδή όντως δε νοιάζεται ή μήπως προσπαθεί έτσι να σου τραβήξει το ενδιαφέρον για να τον ξανακερδίσεις;
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχεις την ικανότητα να εντοπίσεις τις αλλαγές στη συμπεριφορά του ανθρώπου σου για να αντιδράσεις με τον ανάλογο τρόπο.
Αρχίζεις, λοιπόν, να παρατηρείς πως ο σύντροφός σου κινείται και φέρεται αλλιώς απ’ ό,τι σε είχε μάθει. Πλέον δε σου δίνει όση σημασία συνήθιζε να σου χαρίζει στο παρελθόν, όση προφανώς χρειαζόσουν. Δε νοιάζεται πλέον τι ώρα θα γυρίσεις σπίτι, δεν τον απασχολεί αν όλα στη δουλειά σου πάνε καλά κι ίσως να ξέχασε να σε ρωτήσει γι’ αυτό το σημαντικό επαγγελματικό ραντεβού που σε άγχωνε καιρό.

Προφανώς αυτή η αλλαγή στάσης, αυτή η αδιαφορία σε τσαντίζει. Δε σε υπολογίζει; Του πέρασε πια ό,τι ένιωθε για σένα; Προσπαθεί να σου δείξει πως δε σημαίνεις και κάτι φοβερό γι’ αυτόν κι ας είστε καιρό μαζί; Πολλές οι απορίες, πολλές κι οι ανασφάλειες, όσο προσπαθείς να βρεις μια διέξοδο απ’ όλο αυτό το μπέρδεμα.


Επόμενο είναι να συνεχίσεις κι εσύ αυτό το κακόγουστο παιχνιδάκι. Αδιαφορία θες, αγάπη μου; Αδιαφορία θα πάρεις. Μεγαλώνεις την απόσταση μεταξύ σας, δεν παραπονιέσαι για την αλλαγή στη συμπεριφορά του, προσποιείσαι πως δε νοιάζεσαι. Μήπως έτσι καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, πως έτσι δεν κυλάει μια σχέση.


«Δε θα μπορέσω απόψε, θα βγω με την παρέα» σου λέει. «Καλά να περάσεις, ευκαιρία να κανονίσω κι εγώ κάτι» απαντάς. «Θα αργήσω στη δουλειά και μετά δε θα ΄χω όρεξη για ταινία» σου λέει. «Ξεκουράσου» απαντάς. Δεν απαντάει στην κλήση σου; Δεν ξαναπαίρνεις. Σε παίρνει; Δεν το σηκώνεις. Κοινώς, κάνεις την πάπια, χωρίς να δίνεις σημασία στο πού πηγαίνει και με ποιους και παριστάνοντας πως είσαι χαλαρός με όσα συμβαίνουν.


Υπομονή κι αναμονή, μέχρι να περάσουν μερικές μέρες απόλυτης αδιαφορίας και ψυχρότητας. Αναμένεις όλο αυτό να ξυπνήσει το σύντροφό σου, να τον ενεργοποιήσει κι ίσως να τον τρομάξει. Να σκεφτεί: «Όπα, γιατί μου συμπεριφέρεται έτσι; Δε νοιάζεται πλέον για εμένα;» και λογικά να κάνει κάτι για να σε διεκδικήσει ξανά.


Για κακή σου τύχη όμως, σπάνια ένα τέτοιο σκηνικό επαληθεύεται, ο άνθρωπός σου παραδέχεται το λάθος του, ζητά συγγνώμη, επανέρχεται όπως τον ήξερες και τον ερωτεύτηκες και ζείτε ευτυχισμένοι. Πιο πιθανό να καταλήξεις καθισμένος στο σαλόνι να χαζεύεις τον άνθρωπό σου να απομακρύνεται, σε σημείο που δεν μπορείς πια να τον φτάσεις.


Δοκίμασες να του πουλήσεις αδιαφορία, ίσως και να το προχώρησες, να έστησες ένα σκηνικό για να τον κάνεις να ζηλέψει αλλά μάταιη κάθε προσπάθεια. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως η συμπεριφορά σου άλλαξε επειδή άλλαξε κι η δική του. Μάλιστα, μπορεί αυτήν την αλλαγή σου να την επιδίωκε κιόλας, να μην τον πείραζε που απομακρύνθηκες, να τον ανακούφισε αυτή η απόσταση.


Το κακό σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πως δεν πέφτεις απ’ τα σύννεφα απότομα και «μπαμ και κάτω» αλλά σταδιακά και φοβερά επίπονα, καθώς παρακολουθείς το σύντροφό σου να φεύγει όλο και περισσότερο κι εσύ νιώθεις πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τον κρατήσεις.


Όταν ο άνθρωπος σου αδιαφορεί κι όταν φτάσεις στο σημείο να αδιαφορήσεις κι εσύ για να τον τρομάξεις κι εκείνος δε νοιαστεί, ούτε φοβηθεί πως θα σε χάσει, τότε η σχέση σας έχει τελειώσει, πολύ πριν πάρετε την απόφαση του χωρισμού. Το τέλος όσο κι αν κάνετε πως δεν το βλέπετε είναι αναπόφευκτο. Είναι σκληρό να αποδεχτείς τα σημάδια μα όσο κι αν εθελοτυφλείς είναι εκεί και δεν μπορείς να τα εξαφανίσεις.


Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει γυρισμός. Όταν ο μέχρι πρότινος άνθρωπός σου πάψει να ενδιαφέρεται για τη ζωή και τα αισθήματά σου, ακόμα κι αν ασχοληθεί προσωρινά μαζί σου, δε θα αργήσει να σε αγνοήσει ξανά. Γι’ αυτό πάρ’ το απόφαση κι αποχώρησε, πριν μπεις σε έναν φαύλο κύκλο αμφιβολιών κι υποτίμησης που θα σε πληγώσει.


Συντάκτης: Μαριλένα Χατζημιλτή

Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη


Πηγή: pillowfights.gr

https://www.newside.gr/2018/09/i-adiaforia-fernei-adiaforia/?fbclid=IwAR3XhQew1RXPoC1JrHDui8Qp9K-_iKtsqnVEB5pR27ziQkoVv9E4msSEZDY#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου