ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

3 Νοε 2018

Άσπρες ρίζες στα μαλλιά – Συμβουλές αντιμετώπισης

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι γυναίκες είναι οι άσπρες ρίζες στα μαλλιά. Δυστυχώς οι άσπρες ρίζες στα μαλλιά είναι
ένα αναπόφευκτο φαινόμενο που εμφανίζεται αν όχι σε όλες τότε στις περισσότερες γυναίκες του κόσμου. Αν και εσύ έχεις θέμα με τις άσπρες τρίχες τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να διαβάσεις το άρθρο μας και να πληροφορηθείς σχετικά με το πώς εμφανίζονται οι άσπρες ρίζες στα μαλλιά αλλά και το πώς αντιμετωπίζονται.

Άσπρες ρίζες στα μαλλιά – Γιατί εμφανίζονται;


Από την ώρα της γέννησής μας είναι καθορισμένο το τι χρώμα μαλλί θα έχουμε, και αυτό εξαρτάται από διάφορες γενετικές πληροφορίες που υπάρχουν στο σώμα μας από την στιγμή που θα δημιουργηθούμε και φυσικά συνδέεται άμεσα από τους γονείς μας λόγος της κληρονομικότητας. Το τι χρώμα θα έχουμε τόσο στο σώμα όσο και στα μαλλιά εξαρτάται από την μελανίνη. Όσο περισσότερη μελανίνη έχουμε τόσο πιο σκούρα είναι τα χαρακτηριστικά μας, ενώ όσο λιγότερη έχουμε τόσο πιο προς το άσπρο πάνε τα χαρακτηριστικά μας. Το ότι εμφανίζονται άσπρες ρίζες στα μαλλιά είναι λόγω του ότι η μελανίνη μειώνεται στο σώμα μας. Στην αρχή ξεκινάει με άσπρες ρίζες και στην συνέχεια γίνεται όλο το μαλλί άσπρο. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι όσο μεγαλώνουμε η μελανίνη που έχουμε στο σώμα μας μειώνεται καθώς τα κύτταρα που την παράγουν απενεργοποιούνται σιγά σιγά μέχρι που σταματάνε να λειτουργούν τελείως, κάτι το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό καθώς όλα τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού όσο μεγαλώνουμε εξασθενούν και χάνουν τις ιδιότητές τους.

Υπάρχει όμως κάποια χαρακτηριστική ηλικία την οποία μπορούμε να ορίσουμε σαν κατώφλι; Δηλαδή υπάρχει ηλικία κατά την οποία αν την περάσουμε θα αρχίζουν να εμφανίζονται άσπρες ρίζες στα μαλλιά μας; Η απάντηση είναι πως όχι. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία που το καθορίζει αυτό και είναι τυχαίο σε κάθε άνθρωπο. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι εμφανίζεται σε μεγάλες ηλικίες με μεγαλύτερη πιθανότητα, ενώ είναι αρκετά σπάνιο να συμβεί κάτι τέτοιο σε μικρές ηλικίες. Καθώς πέρα από την ηλικία και τα γονίδια που έχουμε υπάρχουν και άλλοι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Έχει παρατηρηθεί ότι για τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά μερικοί παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν το να εμφανιστούν νωρίτερα είναι η ατμοσφαιρική μόλυνση, κάποια φάρμακα, οι τοξίνες και διάφορες χημικές θεραπείες. Επίσης ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει το χρώμα των μαλλιών σου αλλά και την γενικότερη υγεία τους (π.χ. πρόκληση τριχόπτωσης) είναι η ψυχική υγεία.


Τώρα που ξέρεις μερικά πράγματα για τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά για το πώς και το γιατί εμφανίζονται, αυτό που μένει στην συνέχεια είναι να σου δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να τις κρύψεις αλλά και τι να κάνεις για να καθυστερήσεις την εμφάνισή τους.

Άσπρες ρίζες στα μαλλιά – Συμβουλές αντιμετώπισης


Προτού σου δώσουμε μερικές συμβουλές καλό είναι να ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι για τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά καθώς είναι απόλυτα φυσιολογικές δεν υποδεικνύουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

1. Βάψε τα μαλλιά σου:

Ένας από τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για να σταματήσεις τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά, αλλά και την εξάπλωσή τους είναι να βάφεις τα μαλλιά σου. Αρχικά μπορείς να βάψεις όλα σου τα μαλλιά, αλλά αν δεν θες κάτι τέτοιο μπορείς να πηγαίνεις στο κομμωτήριο και να ζητήσεις να σου βάψουν μόνο τις ρίζες στα μαλλιά στο φυσικό σου χρώμα προκειμένου να μην φαίνονται οι άσπρες ρίζες. Αν δεν είσαι υπέρ των βαφών λόγω του ότι περιέχουν χημικά συστατικά μπορείς να ζητήσεις να σου βάψουν τα μαλλιά με φυτικές βαφές που δεν βλάπτουν σε κάτι, και έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σχετικά με το ότι δεν θα πάθεις τίποτα από τις πολλές βαφές.

2. Πρόσεξε τα χτενίσματά σου:

Αν δεν θες να φαίνονται οι άσπρες ρίζες στα μαλλιά σου και θες προσωρινά να τις κρύψεις μέχρις ότου να γίνουν όλα τα μαλλιά σου άσπρα, τότε αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προσέξεις τα χτενίσματά σου. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αποφύγεις χτενίσματα που τονίζουν τις ρίζες των μαλλιών σου. Άρα θα πρέπει να αποφύγεις χτενίσματα που περιλαμβάνουν να πιάσεις τα μαλλιά σου κοτσίδα (ειδικά αν είναι σφιχτή η κοτσίδα που φτιάχνεις), λεία χτενίσματα που τονίζουν τις ρίζες αλλά και γενικότερα οποιοδήποτε χτένισμα δεν δίνει όγκο στο μαλλί σου.

3. Προμηθεύσου τα κατάλληλα προϊόντα:

Αν θες να αποφύγεις την εμφάνιση των άσπρων ριζών στα μαλλιά σου αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις με το που δεις τα πρώτα σημάδια είναι να αγοράσεις τα κατάλληλα προϊόντα προσωπικής περιποίησης των μαλλιών σου. Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά προϊόντα τα οποία ενδείκνυνται για τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά. Συνεπώς αυτό που έχεις να κάνεις είναι να προμηθευτείς μερικά προϊόντα όπως για παράδειγμα μια ειδική μάσκα για τα μαλλιά, ένα σαμπουάν ή και κάποιο ειδικό λάδι για τα μαλλιά. Εν ολίγοις το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν λύσεις παρόλα αυτά για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τα συγκεκριμένα προϊόντα με το που δεις τις πρώτες άσπρες ρίζες στα μαλλιά ή ακόμα και πολύ νωρίτερα αν παρατηρήσεις ότι έχετε στην οικογένεια πολλά άτομα με άσπρα μαλλιά.

4. Δώσε όγκο στα μαλλιά σου:

Όταν οι άσπρες ρίζες στα μαλλιά σου είναι σε αρχικό στάδιο αυτό που μπορείς να κάνεις για να τις κρύψεις αποτελεσματικά είναι να κάνεις χτενίσματα τα οποία δίνουν όγκο στα μαλλιά σου και θα κρύβουν τις μικρές άσπρες ρίζες στα μαλλιά σου. Παρόλα αυτά, αυτή η μέθοδος δεν εξαφανίζει τις άσπρες ρίζες, παρά μόνο τις κρύβεις μέχρι να εξαπλωθούν.

5. Σπρέι βαφής:

Τον τελευταίο καιρό είναι της μόδας διάφορα σπρέι τα οποία βάφουν τις άσπρες ρίζες στο φυσικό σου χρώμα (αρκεί να βρεις ποιο είναι το κατάλληλο). Τα συγκεκριμένα σπρέι είναι αποτελεσματικά και επίσης είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείς να το παίρνεις μαζί σου όποτε χρειάζεσαι.

6. Ζήτα συμβουλές από ένα κομμωτήριο:

Μια επίσης καλή λύση είναι να ζητήσεις την άποψη ενός ειδικού στο συγκεκριμένο θέμα. Καθώς έτσι θα πληροφορηθείς σχετικά με το ποιες είναι καλύτερες κινήσεις που μπορείς να κάνεις για τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά σου. Θα σου προτείνουν τα καλύτερα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις τόσο για να κρύψεις τις άσπρες τρίχες όσο και για το τι σου ταιριάζει καλύτερα στο πρόσωπό σου. Επιπλέον θα μπορείς να δεις διάφορες βαφές και θεραπείες που θα βοηθήσουν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τις άσπρες ρίζες στα μαλλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου