ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

20 Οκτ 2018

Γιατί είναι καλό να πίνουμε ξινόγαλα και τι διαφορά έχει με το κεφίρ

Πρόκειται για ένα ρόφημα που μοιάζει αρκετά με το κεφίρ και η διαδικασία παραγωγής του είναι αρκετά όμοια, αλλά
με προσθήκη διαφορετικής καλλιέργειας βακτηρίων.
Το ξινόγαλα ανήκει στα γαλακτοκομικά προϊόντα και παρασκευάζεται από φρέσκο αγελαδινό, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, στο οποίο προστίθεται καλλιέργεια μικροβίων οξυγαλακτικής ζύμωσης.
Αποτελεί πολύτιμη πηγή θρεπτικών συστατικών, όπως η πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, το ασβέστιο και ο φώσφορος. Επιπλέον, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β -ιδιαίτερα ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12-, βιταμίνης Α, ψευδαργύρου και μαγνησίου.
Πλούσιο σε προβιοτικά, συμβάλλει στη ρύθμιση και την ισορροπία της εντερικής μικροχλωρίδας και προάγει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το ξινόγαλα διαθέτει και άλλες ευεργετικές δράσεις, που συνδέονται άμεσα με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων.
Τέλος, το ξινόγαλα έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο (περίπου 100 θερμίδες ανά φλιτζάνι), ενώ το γεγονός ότι αποτελεί προϊόν ζύμωσης το καθιστά καλύτερα ανεκτό σε άτομα που πάσχουν από δυσπεψίες.
https://www.healthpharma.gr/prevention/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BE%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B1-%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου