ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

26 Οκτ 2018

Άρθρο Θωμά Αναστασιάδη - Τα ΟΧΙ θέλουν Ηγέτες!

Τα ΟΧΙ θέλουν Ηγέτες..
Το 2018 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού λέει ΟΧΙ στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, οι ηγέτες μας κατά πλειοψηφία λένε ναι….

για να μην μας ‘’μαλώσουν’’ οι συμμαχίες του ΝΑΤΟ και όχι μόνο.

Το 2015 στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, ο Ελληνικός λαός, είπε ένα μεγαλοπρεπές ΟΧΙ και οι ηγέτες μας το έκαναν ναι...για να μην μας ‘’μαλώσουν’’ οι δανειστές μας και όχι μόνο.

Αρκετά χρόνια πριν, το 1996, 3 νέοι αξιωματικοί έπεσαν στο καθήκον και η κρίση των Ιμίων ξύπνησε την αγωνιστική διάθεση των Ελλήνων. Ήμουν μαθητής Λυκείου τότε και θυμάμαι ακόμα να ζητούν επίμονα μικροί και μεγάλοι, να υπερασπιστούμε την τιμή της Ελλάδας, το έδαφος μας, την σημαία μας. Αντ’ αυτού οι ηγέτες μας έσκυψαν το κεφάλι..για να μην μας ‘’επιτεθούν’’ οι Τούρκοι.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και τα χρόνια της ΕΟΚΑ μέχρι και το 1974 που πλειοψηφικά ο λαός της Ελλάδας και της Κύπρου ήθελε ΕΝΩΣΗ (έχουν γίνει δημοψηφίσματα στην Κύπρο). Αντ’ αυτού χάσαμε μισό νησί… για να μην μας ‘’επιτεθούν’’ οι Τούρκοι.

Την 28η Οκτωβρίου 1940, ο πρεσβευτής της Ιταλίας παρέδωσε ένα τελεσίγραφο στις 3 τα μεσάνυχτα στον τότε δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά. Οι δυνάμεις του Άξονα, που είχαν ήδη καταλάβει την μισή Ευρώπη, απείλησαν την Ελλάδα και ο τότε Ηγέτης μας είπε ΟΧΙ. Είπε αυτό που ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Η ιστορία μας διδάσκει και ανέφερα λίγα παραδείγματα των τελευταίων 80 ετών, ότι ο λαός ανεξάρτητα της θέλησής του, είναι ‘’έρμαιο’’ της εκάστοτε ηγεσίας του. Όποιος λοιπόν σήμερα λέει από ιδεοληψία, ότι το ΟΧΙ τότε το είπε ο λαός και όχι ο Μεταξάς, πρέπει να δει την αλήθεια κατάματα. Σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού λέει ΟΧΙ , στην συμφωνία των Πρεσπών. Μας αγνοούν.

Καταγγέλλω την κυβέρνηση και τους πολιτικούς που συνδράμουν στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Περιμένω τους άνδρες που θα έλθουν από το μέλλον, με συνείδηση του παρελθόντος, για να ξεκαθαρίσουν το παρόν. Ελπίζω κάποιοι από αυτούς να βρίσκονται ανάμεσα μας…

Αναστασιάδης Θωμάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ – ΣΑΒΒΑΣ ΧΙΟΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου