ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

25 Οκτ 2018

Τέλος εποχής...


Γράφει η Ιζαμπέλ ΔέδεΤελειώνει σε λίγες μέρες η καλοκαιρινή σαιζόν και ήρθε η ώρα να επιστρέψω στο σπίτι...
Έντονη εμπειρία και αυτή στη TUI!!
Ξεκινάς μια καινούρια δουλεία με πάθος και ενθουσιασμό και όταν
έρχεται η ώρα να αποχωρήσεις σου βγαίνουν διάφορα συναισθήματα...
Δεν μιλάω για την κούραση. Εδώ οι ρυθμοί εργασίας ήταν για μένα πολύ αργοί, τουλάχιστον στο κομμάτι που μου αναλογούσε. Έχω συνηθίσει να δουλεύω πολλές ώρες σε έντονους ρυθμούς οπότε εδώ ήταν για μένα χαλαρά....
Υπάρχουν όμως άλλα πράγματα που με αφήνουν μπερδεμένη.
Ήρθα στην Αθήνα την οποία δεν ήξερα καθόλου και την έβλεπα σαν τέρας, αλλά τελικά αυτό το τέρας κατάφερα να το δαμάσω... Βέβαια χάθηκα 2-3 φορές αλλά και σε ποιον δεν έχει τύχει ;
Γνώρισα καινούριους ανθρώπους, συνεργάτες, οδηγούς λεωφορείου, ταξιτζήδες, υπάλληλους ξενοδοχείων, τουρίστες... Αναπτύχθηκε μια συμπάθια καθ όλη την διάρκεια της συνεργασίας και κάπως στεναχωριέμαι που δεν θα τους δω άλλο.
Όλοι οι συνεργάτες έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση μου και τους χρωστάω όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υπομονή τους και τις καθημερινές προσπάθειες τους να με καθοδηγήσουν μέχρι να φτάσω σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.... Πάντα, βέβαια, θα υπάρχει κάποιος να σου χαλάει την διάθεση. Όπως σε κάθε χώρο εργασίας θα βρεθεί πάντα κάποιος συνεργάτης να είναι πρόθυμος να σου κάνει την ζωή δύσκολη. Είτε επειδή έτσι είναι ο χαρακτήρας του, είτε επειδή σε θεωρεί απειλή... Φυσικό το φαινόμενο... Το κόλπο για να βρεις την ησυχία σου είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου και να δίνεις αναφορά στον υπεύθυνο σου πριν προλάβει να του πει κάτι αρνητικό για σένα ο '' καλός '' συνεργάτης. Εννοείται πως δεν πρέπει να παραπονεθείς για τον ''καλό'' συνεργάτη, δεν πρόκειται να σου βγει σε καλό !! Από την στιγμή που είναι παλαιότερος θα είναι πιο έμπειρος αλλά και προπαντός πιο πιστευτός... Όποτε, την δουλειά σου, την γραμμή σου και τα μάτια σου ανοιχτά για να φυλάς τα νώτα σου, αλλά το στόμα σου κλειστό !!
Όσον αφορά τους οδηγούς ταξί και λεωφορείου, πρέπει να τους βγάλω το καπέλο !!
Αυτοί, όντως, δουλεύουν πολλές ώρες. Στο 12ώρο εργασίας, διανύουν πολλά χιλιόμετρα με την υποχρέωση να είναι πάντα σε εγρήγορση εφόσον μεταφέρουν συνεχώς ανθρώπους και η ευθύνη τους είναι μεγάλη. Γνώρισα πολλούς οδηγούς και είμαι υπερήφανη να πω ότι είχα τέλεια συνεργασία με όλους. Ακόμη και τον πιο γκρινιάρη οδηγό του στόλου, τον κατάφερα να με υποδεχτεί με χαμόγελο κάθε φορά που συναντιόμασταν. Κατέρρευσε, για μένα τουλάχιστον, το μύθος ότι όλοι οι ταξιτζήδες είναι ''...... '' κάτι τέλος πάντων!! Τους έχω ζήσει 6 μήνες, έχω δει την πίεση υπό την οποία δουλεύουν για να προλάβουν όλα τα δρομολόγια που τους έχουν αναθέσει.. Ξέροντας πόσο ύπουλη μπορεί να είναι η κυκλοφορία στην Αθήνα, γεγονός που προκαλεί άγχος, ειδικά όταν βλέπεις ότι θα φτάσεις ίσα ίσα στο αεροδρόμιο για να παραλάβεις τους επόμενους πελάτες, τους συγχαίρω για την ευγένεια τους και το χαμόγελο τους, για το θερμό καλωσόρισμα τους και τις προσπάθειες τους να μετατρέπουν την βαρετή διαδρομή μέχρι το ξενοδοχείο σε κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον. Αυτό το εκτιμούσαν πολύ οι τουρίστες μας και μου το μετέφεραν την επόμενη μέρα στην συνάντηση μας.
Η συνεργασία με τους υπάλληλους των ξενοδοχείων ήταν εξίσου άψογη. Ότι και να τους ζητούσα δεχόταν να με εξυπηρετήσουν με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα βοηθούσαν για να λυθεί κάποιο πρόβλημα. Εκτίμησα πολύ το γεγονός ότι με στήριξαν ως καινούρια συνεργάτιδα : και μου έδωσαν συμβουλές αλλά και άκουσαν τις δικές μου προτάσεις. Με αυτόν τον τρόπο με βοήθησαν να αποκτήσω πολύ γρήγορα αυτοπεποίθηση στην καινούρια μου δουλειά.
Μένουν οι τουρίστες που πηγαινοερχόταν όλο το καλοκαίρι. Είχα την τύχη να γνωρίσω θαυμάσιους ανθρώπους γεμάτους ευγένεια και θετική ενέργεια. Κάποιοι ήταν γκρινιάρηδες, αλλά δεν πρέπει να σταθεί κανείς εκεί... Το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερα να φέρω ένα χαμόγελο στα χείλη τους, να περάσουν αξέχαστες στιγμές και να γυρίσουν με πολύ θετικές αναμνήσεις για τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
Αυτή είναι όλη η ουσία της συγκεκριμένης δουλειάς .. Για λίγους μήνες είμαστε οι άμεσοι αντιπρόσωποι της Ελλάδος. Πέρα από την αίσθηση της φιλοξενίας που πρέπει να μεταφέρουμε στους επισκέπτες μας, μεγάλη σημασία έχει το πως θα περάσουν τις διακοπές τους και το πόσο χαρούμενοι θα επιστρέψουν στην χώρα τους.
Αυτό είναι το κλειδί μιας πετυχημένης τουριστικής σαιζόν : να γυρίσουν σπίτι οι τουρίστες και να διαφημίσουν την Ελλάδα διηγώντας το πως πέρασαν τις διακοπές τους, μεταφέροντας τις θετικές εμπειρίες και έτσι δημιουργώντας την επιθυμία στους φίλους  τους  να  περάσουν  τις  επόμενες  διακοπές  τους  στην  Ελλάδα !!
Αυτή η ευθύνη που είναι και δύναμή επιρροής, την οποία είχα στα χέρια μου για λίγους μήνες ως αντιπρόσωπος της TUI και της Ελλάδος θα μου λείψει πολύ... Αυτός ο ρόλος μου έδωσε την δυνατότητα να βοηθήσω ενεργά και προπαντός αποτελεσματικά στην σωστή προβολή της χώρας, στην ανάπτυξη του τουρισμού, επομένως και στην οικονομική βελτίωση της Ελλάδος.
Τελείωσε η σαιζόν ... Τελείωσε ο ρόλος μου... Κρίμα που φεύγω....
Με περιμένουν σπίτι.... Ανυπομονώ να δω τους δικούς μου μετά από τόσους μήνες....
Προσδοκώ να μου δοθεί το χειμώνα μια παρόμοια ευκαιρία, έτσι, για να συνεχίσω το έργο μου...
Μια καινούρια σελίδα της ζωής μου θα γράφεται σε λίγο... Καινούριες εμπειρίες... Καινούριες προκλήσεις... Να αγκαλιάσω τα παιδιά μου, τους γονείς μου, τους φίλους μου... Να δώσω και να πάρω αγάπη, να δώσω ελπίδες και να προσφέρω στον τόπο μου για ένα καλύτερο αύριο.... Στο χέρι μας είναι να μεταφέρουμε παντού θετικά μηνύματα... Ακόμη και οι κριτικές μας, να μάθουμε να τις μετατρέψουμε σε θετικά στοιχεία για το καλό όλων....
Μεθώνη σου έρχομαι.....
Τα κακά παιδιά να κάθονται καλά !! Μετά από 6 μήνες στην Αθήνα δεν έχασα ( δυστυχώς ή ευτυχώς ...όπως το βλέπει κανείς ) την μανία να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και να καταγγείλω τα καλά αλλά και τα στραβά που εντοπίζω...
Ούχ !! Προβλέπω ένα '' καυτό '' χειμώνα !!!!

Ιζαμπέλ Δέδε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου