ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

12 Οκτ 2018

Γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως – 4 Καίριοι λόγοι

γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσωςΟυκ ολίγες οι φορές που σκεπτόμαστε και προβληματιζόμαστε σχετικά με το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να συνευρεθούμε ερωτικά με ένα νέο σύντροφο, ένα αγόρι που μας αρέσει, έναν άντρα που προσπαθεί να μας προσελκύσει…

Μέσα σε μερικές γραμμές, στο συγκεκριμένο άρθρο, θα επιχειρήσουμε να σου παραθέσουμε ορισμένους λόγους σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως η προσωπική άποψή μας είναι η απολύτως ορθή ή η μόνη υπαρκτή. Το εν λόγω ζήτημα μπορεί να έχει ποικίλες γνώμες, λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικές μεταξύ τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει απλά και μόνο επειδή αντιτίθενται στα δικά του πιστεύω και στους δικούς του αξιακούς κώδικες.


Anyway, αυτή ήταν μία σύντομη παρένθεση που θέλαμε απλώς να επισημάνουμε εξαρχής. Ας συνεχίσουμε, όμως, με την έκφραση της πεποίθησής μας σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως.

Γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως – 4 Καίριοι λόγοι


Λόγος #1:
Με το να δεχτείς δίχως δεύτερη σκέψη και χωρίς να γνωρίζεις ήδη μερικό χρονικό διάστημα το άτομο που σου αρέσει δείχνεις σε αυτόν ότι είσαι «εύκολη». Και πιο είναι το «κακό» εδώ; Όχι ότι μπορεί να σε χαρακτηρίσει με αυτό το επίθετο – άλλωστε και εκείνος θα ήταν εξίσου «εύκολος» με εσένα αφού με την ίδια ευκολία θα επέλεγε να βρεθεί μαζί σου στο κρεβάτι. Το μεμπτό σημείο εδώ έγκειται στο ότι είναι πολύ πιθανό να τον κάνεις να πιστέψει πως δεν είναι σίγουρα ο πρώτος στον οποίο προσφέρεις πρόθυμα και απλόχερα το κορμί σου. Συν ένας στη λίστα σου με τα άτομα που έχεις συνευρεθεί ερωτικά. Σου αρέσει να αρχίσει η από κοινού σας σχέση με εκείνον να πιστεύει κάτι τέτοιο για εσένα;

Λόγος #2:
Επίσης, σου αρέσει να ξεκινήσει το μεταξύ σας με αφορμή (ή και αιτία) το καλό σεξ που κάνατε ή να παρεμποδιστεί ένα επερχόμενο ραντεβού που ενδεχομένως να οδηγήσει σε δεσμό ανάμεσά σας επειδή δεν ήταν «καλό» το σεξ που κάνατε; Κοίταξε, η αλήθεια είναι ότι ο ερωτικός τομέας και η ερωτική συμπεριφορά στα πλαίσια μιας ερωτικής διαπροσωπικής σχέσης είναι αναμφίβολα σημαντική τόσο για την πορεία και την εξέλιξη της σχέσης αυτή στο χρόνο όσο και για το πώς το κάθε μέλος της αισθάνεται βάσει αυτής. Έτσι, δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει το ρόλο της σεξουαλικής επαφής στα πλαίσια μίας ερωτικής σχέσεως. Ωστόσο, όταν μία νέα σχέση αρχίζει λόγω του ότι η πρώτη ή οι πρώτες ερωτικές επαφές ήταν ικανοποιητικές για τον έναν ή τους δύο συντρόφους, μάλλον αυτός δεν είναι ένας καλός οιωνός για την πορεία της. Αντίστοιχα, μπορούμε να υποθέσουμε πως ένα μη ικανοποιητικό σεξ στο πρώτο ή στα πρώτα ραντεβού είναι πιθανό να παρεμποδίσει, όπως προαναφέραμε, τη σύναψη μίας σχέσης. Δε θα ήταν προτιμότερο, όμως, πριν γίνει κάτι τέτοιο να έχουν ελεγχθεί κι άλλες παράμετροι (βλέπε επικοινωνία, κοινά ενδιαφέροντα, αισθήματα που πυροδοτούνται όταν είναι μαζί δύο άνθρωποι και λοιπά);


Λόγος #3:
Γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως; Γιατί ίσως να ήταν προτιμότερο να καθυστερήσεις να εκφράσεις το πάθος που νιώθεις για εκείνον με ολοκληρωμένη ερωτική επαφή; Γιατί πιστεύουμε ότι είναι σωφρονέστερο από πλευράς σου να περιορίσεις τις ερωτικές εξωτερικεύσεις σου τον πρώτο καιρό σε φιλιά, αγκαλιές και τα συναφή; Ακριβώς επειδή, όπως είπαμε και παραπάνω, το να κάνετε σεξ ενώ δεν γνωρίζεστε καλά – καλά μπορεί να καθορίσει το αν θα συνάψετε ή όχι σχέση, αλλά και το πώς θα πραγματοποιηθεί (εάν πραγματοποιηθεί) η απαρχή της σχέσης σας. Ο τρίτος λόγος, όμως, που έχουμε να παραθέσουμε έχει να κάνει με το γεγονός ότι όταν οι δύο σύντροφοι δε γνωρίζουν επαρκώς ο ένας τον άλλον, τότε και το σεξ μεταξύ τους είναι δύσκολο ή είναι λιγότερο πιθανό να είναι ικανοποιητικό και αρεστό και από τους δύο. Αντίθετα, όταν γνωρίζεις τον άλλον σε διάφορες άλλες πτυχές του, τότε ασφαλώς και πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να τα βρείτε καλύτερα κατά τη διάρκεια του έρωτα ή, αν όχι, τότε σίγουρα του να δείξετε και οι δύο περισσότερη προθυμία και προσπάθεια μέχρι να τα βρείτε.

Λόγος #4:
Ο τέταρτος και τελευταίος λόγος που εμείς έχουμε στο μυαλό μας αναφορικά με το γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως είναι εντελώς διαφορετικός από τους προηγούμενους, μιας και βασίζεται σε κάτι εντελώς αντικειμενικό και άλλης σημασίας γεγονός. Πιο συγκεκριμένα, όπως είναι ευρύτατα γνωστό, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα… πάνε κι έρχονται. Με το επιλέγεις βιαστικά να «πας» με ένα νέο σύντροφο με το πρόσχημα τού ότι δεν μπορείς να συγκρατήσεις το πάθος σου ή με το πρόσχημα / το λόγο ότι θέλεις μόνο αυτό από εκείνον κι όχι να συνάψετε έπειτα σχέση είναι σα να παίζεις με τις πιθανότητες του να «κολλήσεις» ή ακόμη και να μεταφέρεις ένα τέτοιο νόσημα. Ασφαλώς και υπάρχουν μέτρα προφύλαξης που, όταν τηρούνται, μειώνουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες αυτές. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες παρατηρήσεις στο σημείο αυτό: πρώτον, ότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν και τα δύο άτομα τις προφυλάξεις και να τις τηρούν· δεύτερον, ότι οι εν λόγω προφυλάξεις δεν πρέπει να τηρούνται τμηματικά (π.χ. μόνο κατά τη διείσδυση) αλλά καθολικά (π.χ. και κατά το στοματικό σεξ), κάτι που πολύ συχνά παραβλέπεται δυστυχώς· τρίτον, ακόμη κι όταν τηρούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις οι πιθανότητες μετάδοσης ενός νοσήματος δεν είναι μηδενικές, είναι απλώς περιορισμένες. Και γιατί τα λέμε όλα αυτά; Επειδή είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζετε– είτε διότι δε σας το γνωστοποιεί είτε διότι δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος – ότι ο νέος ερωτικός σας παρτενέρ έχει ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, κάτι που είναι αναμενόμενο να συμβεί όταν δεν τον έχετε ήδη γνωρίσει καλά. Μπορεί να είναι ένας πιο… πεζός λόγος σχετικά με το γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως, ειδικά εάν τον συγκρίνουμε με τους τρεις προηγούμενους, σίγουρα όμως είναι μείζονος σημασίας.

Αυτά ήταν τα τέσσερα επιχειρήματά μας γύρω από το ζήτημα του γιατί δεν πρέπει να του δοθείς αμέσως, γιατί δηλαδή θα ήταν προτιμότερο και πιο σώφρον από πλευράς σου να αναμένεις πρώτα ένα ικανό χρονικό διάστημα κι έπειτα να προβαίνεις σε ολοκληρωμένη ερωτική επαφή με έναν καινούριο σύντροφο. Έχεις κάποιους άλλους λόγους και επιχειρήματα να προσθέσεις στα δικά μας; Μήπως έχεις διαφορετική άποψη κι αν ναι, πώς την υποστηρίζεις; Θα μας ενδιέφερε φυσικά να δούμε και τη δική σου οπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου