ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

28 Οκτ 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ιστορίας μας. Το έθνος μας ξαναζωντανεύει τις θυσίες των αγωνιστών του ΟΧΙ απέναντι στο φασισμό και στην απόπειρα υποδούλωσής του....
Οι νεότεροι Έλληνες, φορείς αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς και της ιερής παρακαταθήκης του γένους μας, τιμούμε τους υπερασπιστές των αξιών και ιδανικών και τους προμάχους της ακεραιότητας της πατρίδας μας, που με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα χρέους απέδειξαν πως τα ψυχικά αποθέματα και το αίσθημα της ελευθερίας είναι ισχυρότερα από τα υλικά πολεμικά μέσα.

Οφείλουμε και εμείς σήμερα με οδηγό την ιστορική μνήμη και τις παρακαταθήκες των αγώνων του παρελθόντος να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού και να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, οι φυσικοί συνεχιστές του αύριο, οφείλει να ενστερνισθεί τις αξίες της εποποιίας του ’40 και να αντιληφθεί ότι μόνο με την εθνική ενότητα και τα διδάγματα των ηρώων μας θα διαφυλάξουμε το έθνος μας και τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.


Ο Δήμαρχος
Ευάγγελος Λαγδάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου