ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Σεπ 2018

Αυτές είναι οι εξαγγελίες Τσίπρα από την ΔΕΘ: Επιδότηση εισφορών, επιδότηση ενοικίου και αύξηση κατώτατου μισθού

Ξεκινάει σε λίγο η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του Βελλίδειου Σταδίου εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο την έναρξη της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.... Δείτε τις εξαγγελίες Τσίπρα για κατώτατο μισθό, εισφορές και επιδότηση ενοικίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Dikaiologitika News ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε σημαντικές εξαγγελίες που αφορούν τον κατώτατο μισθό, το επίδομα ενοικίου καθώς επίσης και την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινώσει την κατάργηση του υποκατώτου μισθού και την ταυτόχρονη αύξηση του κατώτατου.

Μάλιστα, πληροφορίες που ήθελαν τα μέτρο αυτό να πηγαίνει στα μέσα του 2019 δεν ευσταθούν καθώς αναμένεται άμεσα η νομοθέτησή του από την ελληνική Βουλή.

Επιπλέον, θα εξαγγείλει επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους έως 24 ετών.
Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή από την πρώτη του χρόνου σε ποσοστό 50% ενώ καθολική εφαρμογή θα έχει από το 2020.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα αποτελέσει «ανάσα» για τους επιχειρηματίες, τονώνοντας την αγορά εργασίας ενώ εκφράζεται αισιοδοξία για σημαντική μείωση της ανεργίας και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Τέλος, όσον αφορά την επιδότηση ενοικίου, εδώ θα λέγαμε ότι η κυβέρνηση έκανε ορισμένες αλλαγές στο προηγούμενο σχέδιο, μειώνοντας τους δικαιούχους έτσι ώστε να μπορέσει να ακυρώσει την ήδη ψηφισμένη μείωση των συντάξεων που θα εφαρμοζόταν από την 1η του χρόνου.

Η επιδότηση θα περιλαμβάνει ποσά 70 έως 210 ευρώ το μήνα με εισοδηματικά κριτήρια για περισσότερες από 300.000 οικογένειες, ενώ το μέτρο που είχε εξαγγελθεί αφορούσε 500.000.
Επιπλέον, η επιδότηση ενοικίου θα έχει ισχύ από την 1η/1/2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου