ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

3 Νοε 2018

Κακό μάτι – Υπάρχει ή όχι;


Το κακό μάτι μπορούμε να πούμε πως είναι ένα φαινόμενο το οποίο συναντάμε με μικρές διαφορές σε όλους τους λαούς. Άλλοι πιστεύουν ....

απόλυτα στην θεωρία του κακού ματιού προσπαθώντας να το ξορκίσουν και άλλοι ως ορθολογιστές αδυνατούν να πιστέψουν πως υπάρχει. Κανένας δεν μπορεί να μιλήσει με απόλυτη βεβαιότητα για το αν υπάρχει ή όχι και για το αν κάποια στιγμή στη ζωή του αλλάξει γνώμη. Το κακό μάτι, συνήθως, σαν ιδέα περνάει από γενιά σε γενιά και το θεωρούμε υπεύθυνο για κάποιες άσχημες καταστάσεις, για την κακή διάθεση, για την αλλαγή συμπεριφοράς αλλά και σε τυχόν αδιαθεσία κάποιου ατόμου. Όλοι έχουμε ακούσει, κατά καιρούς, ιστορίες που σχετίζονται με το κακό μάτι και γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρκετοί θερμοί υποστηρικτές, αλλά υπάρχουν και άλλοι τόσοι που αρνούνται να το πιστέψουν. Δείτε παρακάτω για ποιους λόγους πιστεύουμε κάποιοι άνθρωποι στο κακό μάτι και για ποιους λόγους δεν το πιστεύουμε.
 

Κακό μάτι – Λόγοι που το πιστεύουμε 

Ίσως άνθρωποι με μεταφυσικές ανησυχίες είναι πιο εύκολο να πιστέψουν στο κακό μάτι αφού θεωρούν πως υπάρχουν κάποιες δυνάμεις τις οποίες δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα αλλά και να τις ελέγξουμε. Κάποιοι βρίσκουν το κακό μάτι σχετικό με την θεωρία της αρνητικής αύρας. Δηλαδή, μπορεί κάποιος να εκπέμπει σε εμάς αρνητικά σήματα κι εμείς ασυναίσθητα να τα λαμβάνουμε. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να βιώνουμε κάποια προβλήματα ή και να αντιδρά το σώμα μας σε αυτό με πονοκεφάλους και γενικότερη αδιαθεσία. Θεωρούν πως το κακό μάτι έχει τόση δύναμη που μπορεί να μας επηρεάσει. Έτσι ψάχνουν τρόπους να θωρακιστούν ώστε να δημιουργήσουν γύρω τους μια ασπίδα που θα κρατάει το κακό μάτι μακριά.
 

Κάποιοι το πιστεύουν χωρίς να το έχουν ψάξει ιδιαίτερα γιατί έτσι το βρήκαν και είναι κάτι σαν παράδοση. Κάποιοι άλλοι πάλι, δεν μπορούν να βρούνε μία λογική εξήγηση σε κάποιες καταστάσεις και τελικά τις αποδίδουν στο κακό μάτι. Με κάποιους τρόπους πιστεύουν πως μπορούν να το διώξουν μακριά και αυτός που το έχει εισπράξει να το αποβάλλει. Στην ερώτηση γιατί πιστεύουμε στο κακό μάτι, άλλοι θα απαντούσαν «γιατί απλά υπάρχει» θέτοντας και επιχειρήματα και άλλοι θα έλεγαν πως δεν μπορούμε τα πάντα να τα εξηγήσουμε με την λογική. Το κακό μάτι δεν είναι κάτι χειροπιαστό, αλλά αν ρωτούσαμε έναν άνθρωπο που το πιστεύει θα μας ρωτούσε και αυτός με την σειρά του «Σε πόσα άλλα πράγματα πιστεύουμε που δεν τα έχουμε δει;»


Κακό μάτι – Λόγοι που δεν το πιστεύουμε


Ο βασικός λόγος που κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να πιστέψουν στο κακό μάτι, είναι πως δεν χωράει στο μυαλό τους ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ελέγξει κομμάτια της δικής σου ζωής με αυτόν τον μυστήριο τρόπο. Το κακό μάτι ανήκει, για αυτούς, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας κι εκεί πρέπει να μείνει αφού θεωρούν πως το κακό μάτι εμφανίστηκε σε περιόδους που οι άνθρωποι δεν είχαν τις γνώσεις να εξηγήσουν κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα ένα ξαφνικό πονοκέφαλο. Όσο για τους τρόπους που χρησιμοποιούν, αυτοί που το πιστεύουν, για να το απομακρύνουν είναι της άποψης πως σχετίζεται με την αυθυποβολή. Δηλαδή, ένας άνθρωπος μπορεί να πείσει τον εαυτό του πως έχει κάτι αλλά μπορεί και να τον πείσει πως πέρασε. Για αυτούς η δύναμη του μυαλού είναι ανεξάντλητη και ανήκει στην επιστήμη.
 

Κρατώντας μία πιο ρεαλιστική στάση στη ζωή τους βρίσκουν μία λογική απάντηση για όλα. Στην πραγματικότητα θεωρούν αδυναμία την πίστη στο κακό μάτι αφού με αυτόν τον τρόπο δίνεις χώρο σε άλλους να σε ελέγχουν. Προτιμούν να εντοπίζουν το πραγματικό πρόβλημα σε κάθε περίπτωση καθώς επίσης και την λύση παρά να τα ρίχνουν όλα στο κακό μάτι. Επίσης, δεν είναι καθόλου δύσκολο άνθρωπο που πιστεύουν φανατικά στο κακό μάτι να οδηγηθούν σε λάθη με δυσάρεστες συνέπειες. Είτε βρισκόμαστε στην πλευρά των ανθρώπων που το πιστεύουν είτε στην πλευρά αυτών που δεν το πιστεύουν, το σίγουρο είναι πως όσο απόλυτοι και αν είμαστε κάποιες φορές τα γεγονότα έρχονται να μας διαψεύσουν!

Περισσότερα: Σχέσεις - Σεξ - Έρευνα πατήστε εδώ ...

https://www.dynamikhgynaika.gr/sxeseis/kako-mati/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου