ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Σεπ 2018

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα

σφάλματα στον έρωταΌσο βέβαιες και κατασταλαγμένες κι αν είμαστε σχετικά με το τι τύπο άνδρα αναζητάμε και γενικότερα τι ανάγκες έχουμε κάθε φορά, ουκ ολίγα...

τα συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα στα οποία θα πέφτουμε – πιθανότατα ασυνείδητα.
Όσο «εξειδικευμένες» κι αν είμαστε στον τομέα φλερτ, πάντα θα υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που θα μας ξεφεύγουν και που, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, θα εμπίπτουμε σε λάθη.
Τέλος, όσο όμορφα, ομαλά και υγιώς κι αν κυλάει η σχέση μας με το σύντροφό μας, μερικές φορές θα προβαίνουμε οι ίδιες σε σφάλματα στον έρωτα.
Και, επειδή σα να μαζεύτηκαν πολλά (!), ήρθε η ώρα να θίξουμε το θέμα γύρω από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα, τα οποία μπορεί κι εσύ να κάνεις – μάλλον χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει.
Συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα: Μόλις τον ερωτευτείς
Μόλις τον ερωτευτείς. Η πρώτη – χρονικά – περίοδος που αποτελεί προφανώς την αφετηρία μιας σχέσης. Είναι η περίοδος που, παράλληλα, ισοδυναμεί με το πρώτο χρονικό διάστημα κατά το οποίο μπορεί να προβείς σε λάθη. Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα για τη συγκεκριμένη περίοδο είναι τα ακόλουθα:
 • Ερωτεύεσαι… τον «θεό»! Θεωρείς πως το αγόρι ή ο άντρας που συνέβη να σου αρέσει και να κάνει την καρδούλα σου να σκιρτάει είναι ο μοναδικός άνδρας πάνω στη γη. Συγκεντρώνει όλα τα καλούδια· είναι πανέμορφος, έχει το «τέλειο» κορμί, είναι ευφυής, έχει χιούμορ, πολλούς followers στο instagram και, συλλήβδην, διαθέτει όλα τα θετικά γνωρίσματα των αρσενικών θεών του Ολύμπου – κατ’ εσέ.
 • Κολλάς μαζί του. Δεδομένου του ότι έχεις βρει και ερωτευτεί τον πιο κούκλο, τον πιο έξυπνο, τον πιο μυώδη και όλα τα υπόλοιπα «πιο», πώς να μην κολλήσεις μαζί του; Μα είναι δυνατόν να αφήσεις ένα τέτοιο κελεπούρι να πάει χαμένο; Όχι βέβαια! Γι’ αυτό κάνε ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα· προσκόλλησε με εκείνον και μην ενδιαφέρεσαι και πολύ για τίποτα και κανέναν άλλον!
 • Παραμελείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Μία συνέπεια που πηγάζει από το προαναφερόμενο «κόλλημά» σου είναι ότι παραμελείς τις φίλες σου, που κάποτε περνούσες ατελείωτες ώρες στο μαζί (ήσασταν έξω μαζί 3 ώρες και στο καπάκι μιλούσατε άλλες 2 στο τηλέφωνο για να πείτε τα… νέα σας!!). Εκτός από αυτές, φαίνεται πως παραμελείς και την οικογένεια σου, γεγονός το οποίο ασφαλώς είναι απαράδεκτο και που, λογικά, κάποια στιγμή, θα το συνειδητοποιήσεις κι εσύ.
 • Παραμελείς τις υποχρεώσεις σου. Τι κι αν αύριο δίνεις το πρώτο μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις, τι κι αν σήμερα έχεις να παρακολουθήσεις τρία σερί μαθήματα στη σχολή σου, τι κι αν έχεις περιθώριο δύο ημερών ακόμα για να παραδώσεις ένα σημαντικό πρότζεκτ που σου ανέθεσε ο προϊστάμενός σου στη δουλειά, εσύ θα έχεις πάνω από όλα στο μυαλό και στις προτεραιότητές σου τον άνθρωπο με τον οποίο… έχεις πέσει ξερή.
 • Δεν αναγνωρίζεις τα ελαττώματά του. Δε σε ενδιαφέρει καθόλου να ασχοληθείς με το τι κουσούρια μπορεί αυτός ο άνθρωπος να έχει, κουσούρια τα οποία είναι πιθανό εσένα στη μετέπειτα σχέση σας να σε επηρεάζουν, να σε ενοχλούν και να μη σε βρίσκουν διόλου σύμφωνη.
Συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα: Όταν φτάνει η στιγμή να του φλερτ
Σα να μην έφταναν όλα τα προηγούμενα, εσύ συνεχίζεις να εμπίπτεις σε λάθη όταν πλησιάζει και τελικά έρχεται η ώρα που αποφασίζεις να τον φλερτάρεις. Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα για την προκειμένη περίσταση είναι τα εξής:
 • Είσαι έντονα προκλητικά ντυμένη. Μπορεί να θεωρείς ότι ένας άνδρας δίνει μεγάλη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας. Πράγματι, αυτό ισχύει. Εξάλλου όλοι και όλες σχηματίζουμε μια πρώτη άποψη για κάποιο άτομο λαμβάνοντας αρχικά υπ’ όψιν μας την εξωτερική του εικόνα – όσο κι αν αυτό είναι στερεοτυπικό και παρόλο που η εμφάνιση πολλές φορές μπορεί να μας προκαταλάβει λανθασμένα. Ακόμα, μπορεί να πιστεύεις ότι ένας άνδρας θέλγεται από τη γυναίκα που θα αναδεικνύει με το πολύ σέξι ντύσιμό της όλα τα ωραία και αισθησιακά σημεία του σώματός της. Στο σημείο αυτό, όμως, έχεις μάλλον λανθασμένη άποψη. Στους περισσότερους άντρες – για να μην πούμε σε όλους – αρέσει να κοιτούν μια γυναίκα που θα είναι ντυμένη-γδυμένη. Αμέσως όμως θα την κατατάξουν στη λίστα με τις πιο «εύκολες». Έτσι, εάν εσύ επιχειρήσεις να του μιλήσεις για να του δείξεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον προς εκείνον, θα καταφέρεις να τον κερδίσεις μόνο αν είσαι περιποιημένη, κομψή, σέξι χωρίς να είσαι έντονα προκλητικά ντυμένη και βαμμένη τόσο όσο.
 • Τον ειρωνεύεσαι. Πράγματι, η ειρωνεία αποτελεί κάτι σαν ένα παιχνίδι μεταξύ εσού και του άντρα ή του αγοριού που συνομιλείτε όχι και τόσο φιλικά. Είναι πιθανό, μάλιστα, να σας φέρνει και πιο κοντά, να σας κάνει να νιώθετε πιο οικεία μεταξύ σας, καθώς επίσης και να φανερώνει μια παιχνιδιάρικη-διασκεδαστική διάθεση από μεριάς σου. Εντούτοις, είναι εξίσου πιθανό κάποιο ειρωνικό σου σχόλιο ή ένας ειρωνικός σου μορφασμός να ερμηνευτούν με διαφορετικό τρόπο από εκείνον και να σε παρεξηγήσει ή να παρεξηγηθεί ο ίδιος.
 • Του μιλάς για τους πρώην σου. Οι αναφορές σε παρελθόντες συντρόφους συνιστούν ένα από τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα και δη στο φλερτ. Μα σου φαίνεται λογικό και ωραίο να του αναφέρεις τους πρώην σου ή μεμονωμένα γνωρίσματα του καθενός, ειδικά όταν με αυτόν που έχεις ερωτευτεί μιλάτε έτσι ανοιχτά για πρώτη φορά;
 • Προσποιείσαι ότι έχετε κοινά που στην πραγματικότητα δεν έχετε. Α, μπράβο που του λες ότι συμφωνείς με αρνητική την άποψή του γύρω από το θέμα γάμος, κι έτσι καταφέρνεις να του δείξεις ότι ταιριάζετε. Όταν όμως θα συνάψετε σχέση και μετά από μερικά χρόνια εσύ θα θέλεις να παντρευτείς, να δούμε ποιος θα σου βάλει την κουλούρα!…

Συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα: Κατά τη διάρκεια της σχέσης σας
Και αφού εκπληρώνεις την έντονη επιθυμία σου και ικανοποιείς το διακαή πόθο σου για μια σχέση με τον άνδρα ή το αγόρι αυτό, προβαίνεις και πάλι σε ολισθήματα. Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα που κάνεις κατά τη διάρκεια που βρίσκεσαι σε σχέση με τον αγαπημένο σου είναι πολλά, η αλήθεια είναι. Θα αναφέρουμε μερικά. Έχουμε και λέμε…:
 • Παρατάς τις φίλες σου. Στο βωμό του να είσαι μαζί του όσο περισσότερο γίνεται αρχίζεις σταδιακά ή, ακόμη χειρότερα, απότομα να τις αφαιρείς από την καθημερινότητά σου. Και ναι, εννοούμε τις κοπέλες εκείνες, με τις οποίες – όπως ξαναείπαμε – άλλοτε περνούσες άπειρες ώρες. Κάτι σου θυμίζουν, ε;
 • Ζηλεύεις το σύντροφό σου παθολογικά. Από τα πιο καταστροφικά και παράλληλα συνηθισμένα σφάλματα στον έρωτα, κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, είναι ακριβώς η παθολογική ζήλεια. Η παθολογική ζήλεια, επισημαίνουμε, είναι εκείνο το αφόρητο (συν)αίσθημα που σε ωθεί σε ενέργειες απερίσκεπτες και 100% εσφαλμένες. Επί παραδείγματι, του κάνεις σκηνές που θυμίζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ψάχνεις κρυφά το κινητό του και πολλά άλλα…
 • Τσακώνεσαι μαζί του με το volume στη διαπασών! Οι διενέξεις μέσα σε μία ερωτική σχέση είναι απαραίτητοι πολλές φορές, αφού από τη μία αποτελούν έναν τρόπο για συνειδητοποίηση των λαθών του καθενός και επίλυση των μεταξύ σας διαφορών, ενώ, συγχρόνως, από την άλλη, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον και το πάθος ανάμεσά σας. Ωστόσο, οι συνεχείς καβγάδες μέσα στη σχέση είναι επιζήμιοι και τη φθείρουν, πόσο μάλλον όταν γίνονται με εσένα να ουρλιάζεις…!
 • Παίρνεις τη… «σιωπηλή» εκδίκηση! Αυτό είναι ένα είδος τσακωμού και μάλιστα το χειρότερο. Είναι όταν εσύ έχεις θυμώσει μαζί του και του κρατάς μούτρα. Δε μιλάς, αλλά έχεις ένα έντονα μισο-ειρωνικό, μισο-εκνευρισμένο ύφος. Κι όταν έρθει η ερώτησή από εκείνον: «Τι έχεις, αγάπη μου;», εσύ ξέρεις τι θα πεις για να μη χαλάσεις την παράδοση: «Τίποτα.»
  Και πάει λέγοντας…
https://www.dynamikhgynaika.gr/sxeseis/synithismena-sfalmata-ston-erota/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου