ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Σεπ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΟΚΗΤΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΠΝΙΑ

Η ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σ. Κωστή Καπνιά και τη Νίκη Τσιμούρα για τον αδόκητο θάνατο του πατέρα του και συζύγου της, Χρήστου Καπνιά....Η αναπάντεχη είδηση ότι ο Χρήστος έφυγε από τη ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 59 ετών, γέμισε μεγάλη θλίψη και οδύνη όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Ο Χρήστος Καπνιάς καταγόταν από την Εκκάρα Δομοκού και ήταν μέλος οικογένειας αγωνιστών που έδωσε πολλά στον αγώνα, μεταξύ αυτών φυλακισμένους, εξορισμένους και εκτελεσμένους από το αστικό κράτος. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ που το υπηρέτησε από διάφορες χρεώσεις. Στα δύσκολα χρόνια της αντεπαναστατικής ανατροπής του σοσιαλισμού και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό, υπερασπίστηκε τη μαρξιστική – λενινιστική ιδεολογία και τον επαναστατικό χαρακτήρα του ΚΚΕ.

Ως εκπαιδευτικός υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των συναδέλφων του και όλων των εργαζόμενων, μέχρι και τις τελευταίες ώρες της ζωής του, μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Υπήρξε ανυποχώρητος και αταλάντευτος αγωνιστής, στρατευμένος για το δίκιο της υπόθεσης της εργατικής τάξης, για την καλυτέρευση της ζωής του λαού για ένα κόσμο ειρηνικό χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ήταν σεμνός, ανιδιοτελής, με ήθος και συνέπεια, όπως ταιριάζει στους γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές, στους κομμουνιστές, και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στο κόμμα του, το ΚΚΕ. Πάλευε με σθένος για τις αξίες, τα οράματα και το δίκιο της εργατικής τάξης. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα, σε κάθε κάλεσμα του ΚΚΕ ήταν πάντα εκεί.

Θα είναι «δίπλα μας» στα συλλαλητήρια, στις απεργίες, στους αγώνες που έρχονται, στην πάλη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό.

Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 9 του Σεπτέμβρη στις 18:00 μ.μ. στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου του Λιτοχώρου.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν προσφορά στην ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ.

ΚΟΒ Λιτοχώρου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου