ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Σεπ 2018

Γιατί μια γυναίκα κάνει σχέση με παντρεμένο – 5 Λόγοι για να μη συνάπτεις σχέση με παντρεμένο

Έκανες σχέση με παντρεμένο. Ε, και τι έγινε; Η πρώτη ή η τελευταία είσαι, θα μας πεις.Πράγματι, δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε...η τελευταία γυναίκα ή κοπέλα που συνάπτει σχέση με παντρεμένο. Ουκ ολίγες οι γυναίκες που, ακόμα και πολύ νεαρές σε ηλικία, κάνουν σχέση με παντρεμένο. Ουκ ολίγοι, από την άλλη, και οι άνδρες οι οποίοι είναι άπιστοι απέναντι στο στεφάνι και στη σύζυγό τους και αναπτύσσουν μια παράλληλη σχέση με μια «άλλη» γυναίκα ή ακόμα και πιο νέα από εκείνους κοπέλα.

Γιατί μια γυναίκα κάνει σχέση με παντρεμένο; Τι συμβαίνει όταν δημιουργηθεί μία τέτοια ερωτική σχέση; Πώς το βλέπει η γυναίκα που κάνει σχέση με εκείνον και πώς ο άντρας που δε μένει πιστός στο γάμο του και τη σύζυγό του; Και, ποιοι είναι οι 5 λόγοι για να μη συνάπτεις σχέση με παντρεμένο.;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα θα σας απαντήσουμε με τη μεγίστη ειλικρίνεια. Να σας πούμε βέβαια εκ των προτέρων, ότι, σε περίπτωση που διαβάζετε το άρθρο και τον καιρό αυτό διατηρείτε μία σχέση με παντρεμένο άντρα ή έχετε γνωστές σας που το κάνουν ή το συνέβη να το κάνετε εσείς στο παρελθόν, εμείς δεν έχουμε κανέναν απολύτως σκοπό να σας κρίνουμε ή να σας καθοδηγήσουμε σχετικά με το τι «πρέπει» να κάνετε. Η επιλογή της καθεμιάς μας είναι προσωπική και γίνεται κατά την ατομική της βούληση. Εξάλλου, για όλα θα σας αναφέρουμε στο συγκεκριμένο άρθρο, υπάρχει και η αντίπερα όχθη· η αντίθετη δηλαδή άποψη την οποία μερικές γυναίκες ενστερνίζονται όταν συνάπτουν μια σχέση με παντρεμένο, για τις οποίες μάλιστα όλα όσα παρατίθενται παρακάτω, πολύ απλά, δεν υφίστανται! Ας ξεκινήσουμε όμως γιατί πολλά είπαμε στον πρόλογο…!

Σχέση με παντρεμένο – Γιατί μια γυναίκα κάνει σχέση με παντρεμένο;

Ποικίλοι οι λόγοι που μπορούν να ωθήσουν μια γυναίκα στο να κάνει σχέση με παντρεμένο. Οι κυριότεροι, ίσως, εξ αυτών είναι οι ακόλουθοι:
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση της γυναίκας αυτής.Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των γυναικών που κάνουν σχέση με παντρεμένο άντρα φαίνεται να μην εκτιμούν ιδιαίτερα τον εαυτό τους, να διατηρούν μια χαμηλή αυτό-εικόνα, να μην εμπιστεύονται τις δυνατότητές τους, να μην είναι ανεξάρτητες και να θεωρούν πως είναι ανίκανες να βρουν κάποιον ελεύθερο άνδρα.
Ο κεραυνοβόλος έρωτας.Διόλου λίγες οι κοπέλες και οι γυναίκες που νιώθουν τρομερά ερωτευμένες με ένα άντρα, ακόμη κι αν εκείνος είναι ήδη σε ένα γάμο. Άλλωστε, ο έρωτας, πόσο μάλλον ο έρωτας με την πρώτη ματιά που λέμε, δεν φημολογείται να διακατέχεται από λογική σκέψη ή συνείδηση του τι συμβαίνει!
Η άγνοιά της σχετικά με το ότι είναι παντρεμένος.Εννοείται πως πολλές φορές συμβαίνει ο παντρεμένος άντρας να μην έχει αποκαλύψει το ότι έχει ήδη σύζυγο στην ερωμένη του, προς δικό του όφελος φυσικά. Μέχρι εκείνη να το ανακαλύψει… ούτε που καταλαβαίνει πώς τον ερωτεύτηκε. Κι έπειτα, άντε να τον χωρίσεις αν εσύ μάθεις ότι είναι παντρεμένος μετά από 8 μήνες για παράδειγμα…!
Της αρέσει το «παράνομο» και το «κρυφτούλι».Η πλειονότητα των γυναικών που συνάπτουν σχέση με παντρεμένο πολύ πιθανό να τους αρέσει μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα το αίσθημα του παράνομου, του κρυφού, του παιχνιδιού και του όλου αυτού σκηνικού που δημιουργείται, ασχέτως αν κάποια στιγμή κουραστεί, το βαρεθεί και θελήσει να έχει μόνο για εκείνη τον άντρα που θέλει. Άλλωστε, όλο αυτό το μυστήριο, το κρυφτό και η παρανομία δεν είναι που πυροδοτεί και εντείνει τα αισθήματα πάθους μεταξύ τους;
Πέφτει θύμα του παντρεμένου.

Λίγο τα αμέτρητα δώρα από πλευράς του, λίγο τα ονειρικά λόγια του, λίγο οι υποσχέσεις του, καθιστούν την «άλλη» γυναίκα έρμαιο της δικής του βούλησης, χωρίς καν εκείνη να προλάβει να το πάρει χαμπάρι…
Σχέση με παντρεμένο – Πώς είναι τα πράγματα από πλευράς σου, πώς τα βλέπει εκείνος και πώς έχει γενικά η κατάσταση

(Στα σημεία που θα χρησιμοποιήσουμε το β’ ενικό πρόσωπο – σαν να είσαι εσύ στη θέση της γυναίκας που συνάπτει σχέση με παντρεμένο – θα το κάνουμε καθαρά και μόνο για λόγους αμεσότητας και καλύτερης κατανόησης από το αναγνωστικό μας κοινό, χωρίς να σημαίνει ότι απευθυνόμαστε σε εσένα και στην κάθε αναγνώστριά μας αποκλειστικά.)
Οι περισσότερες γυναίκες που συνάπτουν σχέση με παντρεμένο αργά ή γρήγορα αναρωτιούνται σχετικά με το αν ο δεύτερος αφήσει τη γυναίκα του για εκείνες, παρόλο που βαθιά μέσα τους μάλλον πιστεύουν πως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί. Σύμφωνα με έγκυρες και εξακριβωμένες έρευνες, μάλιστα, η πλειοψηφία των παντρεμένων ανδρών δεν εγκαταλείπουν τις συζύγους τους για χάρη της ερωμένης που έχουν, ενώ εκείνοι που συμβαίνει να το κάνουν, να καταλήξουν δηλαδή με την «άλλη» γυναίκα είναι επειδή η σύζυγός τους τούς εγκατέλειψε πρώτη. Όσον αφορά στους δεύτερους γάμους που πιθανώς να προκύψουν, η μειονότητα αυτών επιβιώνει.
Ο παντρεμένος άντρας γεμίζει με ψέματα τη σύζυγό του στην προσπάθειά του να καλύπτει τα χνώτα του και να βρίσκει πειστικές δικαιολογίες για να απουσιάζει από την οικία του. Εκτός από τη γυναίκα του, ψευδολογεί και απέναντι στην ερωμένη του, τάσσοντας της… λαγούς με πετραχήλια. Αλλά και η «άλλη» γυναίκα αναγκάζεται να λέει ψέματα· πρώτα-πρώτα στον ίδιο της τον εαυτό και κατά δεύτερον στα οικογενειακά και φιλικά της πρόσωπα, στα οποία μάλλον δε θέλει να αποκαλύψει τη σχέση με παντρεμένο που διατηρεί.
Υπάρχουν, λοιπόν, γυναίκες, ακόμη και νεαρές κοπέλες, που σπαταλούν άδικα χρόνια από τη ζωή τους περιμένοντας, διαλέγοντας να παραμείνουν στάσιμες, αποδεχόμενες το ρόλο του τρίτου προσώπου, μόνο και μόνο για μερικές στιγμές έντονου πάθους, για ένα ατέρμονο κρυφτό – κυνηγητό, ευελπιστώντας στην τήρηση των υποσχέσεων του συντρόφου τους.
Εσύ, λοιπόν, που κάθεσαι και αναμένεις υπομονετικά πότε θα χωρίσει τη γυναίκα του, με την οποία μπορεί να έχει και παιδιά, γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό μάλλον δε θα γίνει ποτέ; Εκείνος έχει όλα όσα εσύ ονειρεύεσαι· ένα σπιτικό, μια γυναίκα να τον περιμένει σε αυτό, ίσως παιδιά, οικογενειακές στιγμές, φροντίδα, αγάπη και θαλπωρή. Εσύ τι έχεις; Τα γλυκά του λόγια, τον εξαιρετικά περιορισμένο του χρόνου, τη μηδαμινή σημασία που εκείνος σου προσφέρει, τα αμέτρητα δώρα που πολύ συχνά σου κάνει, τις ψευδείς υποσχέσεις του και τις ελάχιστες στιγμές που μπορείτε να συνευρεθείτε, και μάλιστα σε χώρους όπου κανένας γνωστός του δεν πρέπει να βρεθεί.
Ναι, κατά τη διάρκεια ενός παράνομου δεσμού υπάρχουν χαρούμενες στιγμές. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σύντομες, αφενός λόγω του χρόνου που μπορεί να αφιερώσει για εσάς, αφετέρου λόγω των τύψεων που – αργά ή γρήγορα – εμφανίζονται. Αυτές είναι μάλιστα που υπενθυμίζουν στο παράνομο ζευγάρι ότι η σχέση τους δεν είναι σωστή. Και, ως απόρροια αυτού, είτε εσύ που έχεις κάνει τη σχέση με παντρεμένο είτε ο περί ου ο λόγος θα κουραστείτε, θα πλήξετε, θα μπουχτίσετε και θα αποφασίσετε να δώσετε ένα οριστικό τέλος στη μεταξύ σας σχέση. Έπειτα από ένα, δύο, ακόμη και πέντε χρόνια. Θα γίνει όμως.
Φυσικά, υπάρχουν κι εκείνοι που απατούν τις συζύγους τους και καταλήγουν με τις ερωμένες τους, προχωρώντας ή μη σε έναν επιπλέον γάμο. Τα ψέματα που ερωμένη και πρώην παντρεμένος αναγκάζονταν να λένε στους δικούς τους ανθρώπους, τα μυστικά και τα κρυφά ραντεβού σταματούν, προς ανακούφισή τους. Εντούτοις, η ανακούφιση αυτή θα διακοπεί αμέσως και πιθανότατα να μετατραπεί σε ένα ακόμα διαζύγιο ή χωρισμό, αφού ο ένας θα υποπτεύεται διαρκώς τον άλλον ή ενδέχεται κιόλας να υπάρξει ξανά απιστία, με την ιστορία εν ολίγοις να επαναλαμβάνεται και τους πρωταγωνιστές της να μην την αντέχουν…
Σχέση με παντρεμένο – 5 λόγοι για να μη συνάπτεις σχέση με παντρεμένο
Εξαπατάς και εξαπατάσαι.
Όταν διατηρείς σχέση με παντρεμένο, από τη μία εξαπατάς μια άλλη γυναίκα, τη σύζυγό του και δε σέβεσαι το γάμο της, από την άλλη εξαπατάσαι και η ίδια, τρέφοντας φρούδες ελπίδες και αναμένοντας το πότε με το καλό εκείνος θα την αφήσει για χάρη σου.
Χάνεις το χρόνο σου.
Ξοδεύεις άσκοπα και αναίτια ένα πολύ μεγάλο μέρος του χρόνου και της ζωής σου, το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσεις να ανακτήσεις μελλοντικά, και για το οποίο σύντομα ή μακροπρόθεσμα θα μετανιώσεις.
Εξουθενώνεσαι και στερείς στον εαυτό σου την ελευθερία.Το να προσπαθείς επί καθημερινής βάσεως να κρύβεις την παράνομη σχέση σου σε κουράζει σωματικά, αλλά κυρίως σε εξουθενώνει ψυχικά. Επιπρόσθετα, στερείς αυτομάτως από τον εαυτό σου την ελευθερία σου, αφού δε δύνασαι να έχεις η ίδια την επιλογή του πότε θα βγεις με το σύντροφό σου, πότε θα περάσετε χαρούμενες στιγμές και πότε δυσχερείς περιστάσεις και στενοχώριες, πού θα πάτε, πόσο χρόνο θα περάσετε μαζί, κ.λπ.
Οι πιθανότητες να επιλέξει εσένα είναι ελάχιστες…
αφού πολύ δύσκολα θα εγκαταλείψει τη σύζυγό του, τα παιδιά του, τη σιγουριά και τη ζεστασιά του σπιτιού του για να μείνει με εσένα.
Αλλά ακόμα κι αν το κάνει…είναι εξίσου λίγες οι πιθανότητες ο μεταξύ σας δεσμός ή και γάμος να κρατήσει στο χρόνο, αφού η υπερβολική ζήλεια, η συνεχής καχυποψία και η έλλειψη εμπιστοσύνης ανάμεσά σας θα αποδειχθούν κατά πάσα πιθανότητα ζημιογόνα και καταστροφικά.
Θα βλάψεις την αυτοεκτίμησή σου και όχι μόνο.
Είναι αναπόφευκτο το ότι η σχέση με παντρεμένο θα σε ωθήσει στο να βλάψεις την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου. Με την αυτό-εικόνα σου… στον πάτο, καθώς συγχρόνως και με την επικείμενη δυσπιστία σου απέναντι στο ανδρικό φύλο, καθίσταται λιγότερο πιθανό να βρεις στο μέλλον έναν άνθρωπο να σε αγαπάει ειλικρινά και να σε σέβεται.


Μετά ταύτα, θεωρείς πως αξίζει τον κόπο μια γυναίκα να δημιουργεί μια σχέση με παντρεμένο;
https://www.dynamikhgynaika.gr/sxeseis/giati-mia-gynaika-kanei-sxesi-me-pantremeno/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου