ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

11 Ιουλ 2018

Η Ράνια Αντωνοπούλου μετά το σκάνδαλο για το επίδομα ενοικίου διορίστηκε στον ΟΟΣΑ

Η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας....όταν αποκαλύφθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο ότι έπαιρνε επίδομα ενοικίου, βρήκε νέα δουλειά!

Η κυβέρνηση φέρεται να την έχει επιλέξει για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι. Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».
Δείτε την σχετική απόφαση

Η κα Αντωνοπούλου θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος Μόνιμο Αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ Γιώργο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει κι αυτός το ποσό των 4.740 ευρώ για την μετεγκατάστασή του από την Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου που είχε κάνει τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει πριν από τέσσερις μήνες η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου σχετικά με το επίδομα ενοικίου που λάμβανε η Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία τελικά «απολύθηκε» από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το θέμα, που έφερε στην επιφάνεια ο Ελεύθερος Τύπος και πυροδότησε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με αποκορύφωμα και την παραίτηση του συζύγου της κυρίας Αντωνοπούλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, εμφανίστηκε στα διεθνή ΜΜΕ.

Χαρακτηριστικό το δημοσίευμα του γερμανικού Spiegel, το οποίο μεταφέροντας την είδηση της απόλυσης της κυρίας Αντωνοπούλου, κάνει σαφή αναφορά στην αποκάλυψη της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου.
«Η ελληνική εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε αποκαλύψει τις πληρωμές (σ.σ. για το επίδομα ενοικίου) και προκάλεσε αγανάκτηση για την Αντωνοπούλου επειδή το υπουργείο της επέβλεπε τις περικοπές των κοινωνικών παροχών για τους φτωχότερους συνταξιούχους στην Ελλάδα», αναφέρει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου