ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 Ιουν 2018

Σεβ. κ. Γεώργιος: Απαράδεκτη η συμφωνία. Συνεχίζουμε τον αγώνα!

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την απαρχή συμφωνίας για το Σκοπιανό που επετεύχθη μεταξύ Τσίπρα - Ζάεφ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος....Σε επικοινωνία που είχε το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με τον Σεβασμιότατο, ερωτώμενος για το φλέγον ζήτημα της ανακοίνωσης περί παραχωρήσεως του ονόματος Βόρεια Μακεδονία στους Σκοπιανούς ανέφερε:

Πρόκειται για μια απαράδεκτη λύση η συγκεκριμένη συμφωνία. Δεν επιλύεται ούτε το γλωσσικό ζήτημα ούτε το εθνολογικό.

Αυτοί θα θεωρούνται Μακεδόνες, η γλώσσα τους Μακεδονική. Πρόκειται για μια κακή λύση.

Υπάρχει ευαισθητοποίηση από τον κόσμο.

Οι πολίτες στη Βόρειο Ελλάδα ιδιαίτερα έχουν έντονη ευαισθησία γύρω από το ζήτημα αυτό.

Στη Βόρειο Ελλάδα τα θέματα αυτά παραμένουν ζωντανά.

Σαφώς στηρίζουμε την προοπτική της εξεύρεσης λύσης στο ονοματολογικό. Δεν πρέπει να συνεχίσει να υποβόσκει το ζήτημα αλλά πρέπει να επιλυθεί.

Αν λυθεί σωστά το ζήτημα με το όνομα, τότε θα λυθεί και το εκκλησιαστικό πρόβλημα, τις συνέπειες του οποίου μερικώς βιώνουμε και στην Κατερίνη, μιας και καθημερινά δεχόμαστε χιλιάδες πιστούς που έρχονται να κοινωνήσουν και να προσκυνήσουν μεταξύ των οποίων και κάτοικοι των Σκοπίων.

Οι Ιερείς μας δεν δύνανται να γνωρίζουν ποιος είναι ο κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να κοινωνήσει, αν είναι καθολικός ή προέρχεται από την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Δεν πιστεύω πως είναι εφικτό να περάσει η συγκεκριμένη συμφωνία από τη Βουλή. Οι βουλευτές μετά πως θα μπορέσουν να εμφανισθούν ξανά στις επαρχίες τους ενώ θα έχουν ψηφίσει αυτή τη συμφωνία;

Θα συνεχίσω τον αγώνα για τη Μακεδονία μας.

συνέχεια εδώ ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου