ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

10 Απρ 2018

«Άκου την καρδιά σου»: Μετά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Κατερίνη το γνωστό διαδραστικό σεμινάριο για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων...

Την Κυριακή 15 Απριλίου και ώρα 11:00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος....
υπό του διεύθυνση του διεθνώς γνωστού Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, φέρνει κοντά μας το διάσημο πλέον διαδραστικό σεμινάριο «Άκου την καρδιά σου». Η εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και την υποστήριξη της Παναθηναϊκής Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών, Παράρτημα Πιερίας «οι Ολυμπιάδες».
Θέλετε
να μάθετε πως μπορούμε να προστατευτούμε από το έμφραγμα και το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο; Στη χώρα μας κάθε χρόνο συμβαίνουν 35.000 εγκεφαλικά επεισόδια και 20.000 εμφράγματα, ενώ με την σωστή πρόληψη μπορούμε να μειώσουμε αυτόν τον κίνδυνο έως και 80%. Ένας στους 4 Έλληνες είναι υπερτασικοί αλλά μόλις 1 στους 3 έχει σωστά ρυθμισμένη την αρτηριακή πίεση. Περισσότεροι από 200.000 άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή αλλά δυστυχώς ελάχιστοι λαμβάνουν τη σωστή θεραπεία.

  Μέσα από κατανοητές ομιλίες και επεξηγηματικά γραφικά οι διακεκριμένοι επιστήμονες στο χώρο της καρδιολογίας θα ενημερώσουν το κοινό για όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για την αντιμετώπιση των δυσλιπιδαιμιών, της αρτηριακή υπέρτασης, της στεφανιαίας νόσου και της κολπικής μαρμαρυγής. Θα συνομιλήσουν με τους παρευρισκόμενους, θα ακούσουν τις απορίες τους και θα τους καθοδηγήσουν για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν και θα ενημερώσουν για τις σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική τα τελευταία χρόνια.

Το Ερευνητικό Ινστιτούτο για την Μακροζωία και την Πρόληψη των ασθενειών του γήρατος, υπό του διεύθυνση του διεθνώς γνωστού Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη επιχειρεί να αποκρυπτογραφήσει το γρίφο της σύγχρονης τής καρδιαγγειακής νόσου και να εξηγήσει σε ασθενείς και μη πως μπορούν να ζήσουν μαζί της μακριά από νοσοκομεία και ιατρικα γραφεία.

Όπως σημειώνει ο κ. Στεφανάδης «Θέλουμε να περάσουμε στη δύσκολη αυτή εποχή για τα συστήματα υγείας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας να μάθουν αυτά που πρέπει για το πρόβλημά τους. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αφομοίωση των νέων εξελίξεων και την προαγωγή της υγείας και την μακροζωίας.»

Ο καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος ερευνητής στην καρδιολογία παγκοσμίως, για την 20ετία 1993-2013, ενισχύοντας έτσι την αίγλη των ελληνικών πανεπιστημίων. Μεταξύ 20.000 ερευνητών κατεγράφη πρώτος, έχοντας τον μεγαλύτερο αριθμό δημοσιεύσεων στον τομέα της κλινικής έρευνας στην καρδιολογία.

Το διαδραστικό αυτό σεμινάριο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και σε πολλούς δήμους ανά τη χώρα οπως στη Χαλκίδα υπό την αιγίδα του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, στο Μαρούσι, στην Κόρινθο, στη Γλυφάδα και αλλού.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου