ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

12 Απρ 2018

Σαμψών – Φωφώ 1-0 (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μια περίεργη και συνάμα δυσάρεστη υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κατερίνης μέσω του Facebook (και όχι μόνο) τις τελευταίες ημέρες....
Πρόκειται για ένα επεισόδιο μεταξύ 2 σκύλων. Ενός δεσποζόμενου μεγάλου μεγέθους και εκπαιδευμένου για φύλακα και σωματοφύλακα σκύλου, και ενός αδέσποτου μικρόσωμου και πολύ αγαπητού σκυλιού μιας γειτονιάς.

Μια υπόθεση που ενώ ξεκίνησε από τα τετράποδα, κατέληξε σε διαφωνία και μάλιστα δια χειροδικίας, στους ανθρώπους, Τον ιδιοκτήτη του δεσποζόμενου «φύλακα» και στους υποστηρικτές του αδέσποτού. Μια υπόθεση που τελικά απ’ ότι φαίνεται θα καταλήξει στις δικαστικές αίθουσες, αφού κατατέθηκαν μηνύσεις ένθεν και ένθεν. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι (προς απόγευμα) της Δευτέρας του Πάσχα ο ιδιοκτήτης του «φύλακα» σκύλου έβγαλε τον τετράποδο σωματοφύλακά του μια βόλτα, ως είθισται να κάνει κάθε μέρα, και ως έχει υποχρέωση να κάνει σε τελική ανάλυση όποιος διατηρεί σκύλο στο σπίτι του. Είτε ως φίλο, είτε ως φύλακα. Για την καλύτερη εκτίμηση (από μέρους σας) της υπόθεσης, δεν αναφέρουμε ονόματα. Άλλωστε όπως προαναφέραμε η υπόθεση έλαβε την οδό της δικαιοσύνης, και η όποια αναφορά προσώπων δεν θα βοηθήσει την σωστή απονομή της.

Ο κύριος αυτός λοιπόν, για την ιστορία, αναφέρουμε ότι είναι αρκετά γνωστός στην πόλη, και έχει απασχολήσει πολύ πρόσφατα τα ΜΜΕ, (και σύντομα και την δικαιοσύνη) με τον τρόπο που λειτουργούσε και εργαζόταν στην Πιερία τα τελευταία χρόνια. Εκτός αυτού, και με βάση τις μαρτυρίες των περιοίκων της περιοχής, ο εν λόγω κύριος έχει απασχολήσει (με δυσάρεστο τρόπο) την γειτονιά και στο παρελθόν. Τόσο εκείνος, όσο και ο «φύλακας» σκύλος του.

Πάντα με βάση τις μαρτυρίες των περιοίκων κάποια από τα περιστατικά είναι και καταγεγραμμένα στα βιβλία συμβάντων της τοπικής αστυνομίας. Να τονιστεί ακόμη ότι ο σκύλος του εν λόγω κυρίου είναι καθ’ όλα νόμιμος. Δηλαδή φέρει τσιπάκι, έχει εκπαίδευση (και μάλιστα αστυνομική) για φύλακας, και σωματοφύλακας, φέρει βιβλιάριο με όλα του τα εμβόλια και γενικά είναι δηλωμένος επίσημα στις αρχές. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από το ρεπορτάζ από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του.

Να σημειωθεί ακόμη ότι στην γειτονιά που συνηθίζει να βγάζει βόλτα τον «φύλακα» ή «σωματοφύλακα» σκύλο του ο προαναφερόμενος κύριος, υπάρχουν κιάλλα σκυλιά. Άλλα βρίσκονται σε αυλές και άλλα αδέσποτα. (Το θέμα με τα’ αδέσποτα στην Κατερίνη το γνωρίζετε όλοι πια). Ένα από τα’ αδέσποτα αυτά είναι και μια μικρή σκυλίτσα που ακούσει στ’ όνομα «Φωφώ». Η Φωφώ έχει μια ιδιαιτερότητα όμως. Δεν έχει ούτε τσιπάκι, ούτε χαρτιά, ίσως δεν είναι και εμβολιασμένη, αλλά κυρίως δεν έχει αφεντικό. Δηλαδή δεν έχει ένα αφεντικό. Έχει όμως φίλους, υποστηρικτές, οπαδούς αν θέλετε, αλλά κυρίως έχει ανθρώπους που την αγαπούν (αγαπούσαν πια, αφού πλέον είναι νεκρή). Η Φωφώ (βλέπε φωτογραφία) είναι αγαπητή σε όλη την γειτονιά ακριβώς γιατί είναι αυτή που βλέπετε. Μικρή, χαριτωμένη και παιχνιδιάρα. Δεν έχει πειράξει ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΝ στην γειτονιά. Απεναντίας παίζει με όλους και όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων τους αγαπάει όλους. Επίσης, η Φωφώ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ, και λειτουργεί με βάση το ένστικτό της ως τετράποδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου