ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

29 Μαρ 2018

Τι σημαίνει το ποδοσφαιρικό Grexit – Ολα όσα θα γίνουν την επόμενη ημέρα.

Το ποδοσφαιρικό grexit πλέον δεν είναι μόνο απειλή αλλά μια ζοφερή πραγματικότητα και θα χρειαστούν γενναίες και γρήγορες αποφάσεις για να.... μπορέσουμε να το αποφύγουμε και να έχει ζωή το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε αυτή την στιγμή.

Το ερώτημα είναι οδυνηρό αλλά με βάση τα τελευταία γεγονότα πέρα για πέρα επίκαιρο: Πως θα ήταν η ζωή μας υπό το καθεστώς του ποδοσφαιρικού grexit; Στις 3 Ιουλίου του 2006, ήταν η μοναδική φορά που η Ελλάδα είχε βρεθεί εκτός ΦΙΦΑ, έστω και για τέσσερις ημέρες. Ο λόγος ήταν ο αθλητικός νόμος του Γιώργου Ορφανού που έθιγε το αυτοδιοίκητο.

Τότε δεν είχαμε προλάβει να δούμε τις επιπτώσεις αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει το να αποβληθούμε από της Συνομοσπονδίες;:

α) Ολες οι εθνικές ομάδες θα αποκλειστούν από κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν όπως και οι σύλλογοι από τα ευρωπαϊκά κύπελλά,

β) θα απαγορεύονται διεθνή φιλικά εντός και εκτός Ελλάδας,

γ) δεν θα γίνονται μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως Ομοσπονδία,

δ) κάθε ξένος παίκτης θα αποκτήσει το δικαίωμα προσφυγής για να μείνει ελεύθερος, ε) εκμηδενισμός των εσόδων από διαφημίσεις, χορηγούς, στ) η ΕΠΟ θα χάσει το δικαίωμα ψήφου και στην συμμετοχή στα χρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά προγράμματα της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου