ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

1 Μαρ 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΙΑΝΙΔΗ.

Ο κ. Δημήτριος Σιανίδης παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά «ανοιχτές θύρες» επαναφέρει το θέμα της προστατευόμενης περιοχής των Αλυκών Κίτρους.... Αυτή τη φορά μάλιστα παραπέμπει σε ένα κείμενο του κ. Νίκου Αβουκάτου, όπου παρουσιάζονται βέβαια ανάγλυφα οι κίνδυνοι που διατρέχει το πλούσιο αυτό οικοσύστημα, αλλά συγχρόνως επισημαίνονται και οι δυσχέρειες αντιμετώπισής του. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο δημοσίευμα το πρόβλημα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις από τον διπλασιασμό των μυδοκαλλιεργειών και την συμπεριφορά των μυδοκαλλιεργητών που δε συμμορφώνονται με την πρόβλεψη της διαχείρισης των απορριμμάτων τους. Ο ίδιος ο φορέας διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα αναφέρει συγκεκριμένα ότι γίνονται ετήσιοι καθαρισμοί και προσπάθειες για να διατηρηθεί, στο μέτρο του εφικτού, το οικοσύστημα καθαρό. Ωστόσο, επισημαίνει ότι χωρίς τη συνεργασία των μυδοκαλλιεργητών το πρόβλημα θα παραμένει δυσεπίλυτο. Άλλωστε, προσθέτουν, καθώς πρόκειται να δημιουργηθεί ο νέος φορέας Θερμαϊκού Κόλπου, δεν υπάρχουν δυνατότητες παρέμβασης και σε συνδυασμό με την αδυναμία εξεύρεσης οικονομικών μέσων το πρόβλημα επιδεινώνεται.

Το ίδιο, λοιπόν, το δημοσίευμα, για όποιον διαβάζει προσεκτικά και ενδιαφέρεται για την ουσία και τη λύση του προβλήματος, και όχι απλώς για την καλλιέργεια εντυπώσεων ή την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, επιβεβαιώνει έμμεσα τη θέση μας, όπως τη διατυπώσαμε στην προηγούμενη απάντησή μας προς τον κ. δημοτικό σύμβουλο, ότι δηλαδή η Δημοτική Αρχή, παρά τα πενιχρά μέσα και τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες, έχει καθαρίσει την προστατευόμενη αυτή περιοχή και γενικότερα την παραλιακή ζώνη όλα τα προηγούμενα έτη ευθύνης μας (2015-2017) είτε με εργατικό προσωπικό του δήμου μας είτε σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες της περιοχής και με τη σύμπραξη του φορέα διαχείρισης Δέλτα, Αξιού και Αλιάκμονα. Και φυσικά ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια, τονίζαμε, θα επαναληφθεί και φέτος, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ύστερα από σχετική άδεια του φορέα διαχείρισης, ώστε, εκτός από τις χειρωνακτικές εργασίες, να παρεμβληθούν και κάποια μηχανήματα, όπου είναι δυνατόν, για να είναι δραστικότερος ο καθαρισμός και να απαλλαγεί ο χώρος από όλα τα άχρηστα στοιχεία και υλικά που έχουν σωρευτεί, εκτός των άλλων, και εξαιτίας των πρωτοφανών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Είναι φανερό ότι ο κ. δημοτικός σύμβουλος, αμήχανος και άφωνος ως συνήθως στα υπεύθυνα όργανα του Δήμου μας, αναζητεί εναγωνίως κάθε είδους ερείσματα πιστεύοντας ότι στο εν λόγω δημοσίευμα ότι βρήκε θησαυρό, αλλά «άνθρακες ο θησαυρός», καθώς το ίδιο το δημοσίευμα επαληθεύει εμμέσως αλλά σαφώς τις ενέργειές μας και προπαντός αναδεικνύει ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικό, που απαιτεί πιο δυναμική παρέμβαση εκ μέρους μας. Βεβαίως, δεν ξέρουμε αν ο κ. Σιανίδης είναι σε θέση να αντιληφθεί τις διαστάσεις του προβλήματος, εκτός, φυσικά, από τις ανέμελες φωτογραφίες, που κατά την προσφιλή του συνήθεια, προβάλλει ως αδιάψευστο τεκμήριο της αμεριμνησίας του.

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου