ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

29 Μαρ 2018

Καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Πιερίας για το Α.Τ Αιγινίου και τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων εκεί. (Φώτο)

Δημόσια καταγγελία ανάρτησε εχθές στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο Facebook η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο Αστυνομικό τμήμα Αιγινίου, και μάλιστα την συγκεκριμένη καταγγελία συνόδευσαν αρκετές φωτογραφίες από την πρόσφατη νεροποντή της 25ης προς 26η Μαρτίου 2018....
Συγκεκριμένα αναφέρει η καταγγελία:

Επισκεφθήκαμε το Α.Τ. Αιγινίου ,όπου με λύπη διαπιστώσαμε ότι για μια ακόμα φορά έπειτα από την έντονη νεροποντή της νύχτας της 25ης προς 26ης Μαρτίου , το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα πλημμύρισε, γεμίζοντας με λάσπες, νερά, λύματα και ακαθαρσίες όλους τους χώρους του.

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των συνάδελφων του ΑΤ Αιγίνιου, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία νυχτερινής βάρδιας, αποφεύχθηκαν τα χειροτέρα, μιας και οι ίδιοι με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας (κίνδυνος ηλεκτροπληξίας) και άμεσο κίνδυνο της υγείας τους από την έκθεση τους στα λύματα, προστάτεψαν τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό από τυχόν φθορές. Είναι η τρίτη φορά που πλημμυρίζει το Αστυνομικό Τμήμα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και την υγιεινή των συνάδελφων μας που υπηρετούν σε αυτή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί μόνιμη λύση.

Οι συνάδελφοι μας πλέον φοβούνται την κάθε επερχόμενη κακοκαιρία και όταν βρέχει βρίσκονται σε πραγματικό δίλημμα: Τι να περισώσουν; Την υπηρεσία τους ή να προσφέρουν βοήθεια σε όποιο πολίτη έχει ανάγκη εκείνη την στιγμή;

Όπως μαρτυρούν και φωτογραφίες η κατάσταση είναι απαράδεκτη, προσβάλει τους συναδέλφους μας που υπηρετούν εκεί, θίγει την αξιοπρέπεια τους και τίθεται άμεσος κίνδυνος της υγείας τους. Θα επανέλθουμε για το συγκεκριμένο θέμα και σε συνεργασία με την Δ. Α. Πιερίας και τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, Πολεοδομία, Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Πιερίας) θα προσπαθήσουμε για την καλύτερη δυνατή και συντομότερη λύση του προβλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου