ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

1 Μαρ 2018

Δημητρης Σιανιδης: Κ Δήμαρχε Βαγγέλη Λαγδάρη μήπως κ αυτό είναι ένα κατασκεύασμα αντιπολιτευτικής εμμονής.

Κ Δήμαρχε Βαγγέλη Λαγδαρη μήπως κ αυτό είναι ένα κατασκεύασμα αντιπολιτευτικής εμμονής η μήπως ειναι μια σειρα παραπειστικων φωτογραφιών? Προσπαθήστε καλύτερα να ελέγξετε τις δικές εμμονές εξουσίας και αυτοπροβολής....
Συνεχίζουμε....
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΙΝΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ (ΦΩΤΟ)

του Νίκου Αβουκάτου

Μια τεράστια περιβαλλοντική πληγή που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια σε προστατευόμενη περιοχή στην Πιερία, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού, φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα η Greenagenda.gr. Εκατοντάδες πλαστικά βαρέλια, δίχτυα αλιείας, καθώς και ένα σημαντικό μέρος των πλαστικών που έχουν απορριφθεί στον πολύπαθο Θερμαϊκό Κόλπο, ξεβράζονται στις βόρειες ακτές της Πιερίας, εντός της προστατευόμενης περιοχής του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα. Πρόκειται για την περιοχή «Νησί», όπως την αποκαλούν οι ψαράδες.
Οι εικόνες που δημοσιεύει η Greenagenda.gr αποκαλύπτουν τις ανησυχητικές διαστάσεις ενός σοβαρού προβλήματος που εκτείνεται από το λιμάνι των Αλυκών Κίτρους μέχρι τον Φάρο, που βρίσκεται στο Ακρωτήριο Αθερίδα. Σε αυτή την προστατευόμενη περιοχή, λειτουργεί μια μονάδα παραγωγής αλατιού, ενώ βρίσκεται και ένας σημαντικός υγροτόπος με ιδιαίτερη αξία ως προς τη βιοποικιλότητα, κυρίως ως προς την ορνιθοπανίδα, την ερπετοπανίδα, αλλά και τη χλωρίδα. Εδώ, μάλιστα, βρίσκει καταφύγιο ένα σπάνιο είδος νεροχελώνας, ενώ στην περιοχή που εκτείνεται νοτίως των παραγωγικών εγκαταστάσεων των αλυκών βρίσκεται ο «παράδεισος των χελωνών επί της γης», αφού εκεί ζουν οι πληθυσμοί χερσαίων χελωνών με τη μεγαλύτερη πυκνότητα στον κόσμο! Η περιοχή ανήκει στο Δίκτυο Natura 2000 ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης «Αλυκή Κίτρους - Ευρύτερη Περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου