ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

9 Μαρ 2018

Μία «μεγάλη αγκαλιά» ο Βόλος για την 30χρονη μητέρα που ζήτησε να της πάρουν τα παιδιά.

Mία μεγάλη αγκαλιά ο Βόλος για την 30χρονη μητέρα, η οποία, ζήτησε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου να αρθεί η επιμέλεια από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της διότι δε μπορούσε να τα θρέψει....Ένας από τους επιχειρηματίες του Βόλου, ιδιοκτήτης πιτσαρίας ζήτησε να προσφέρει εργασία στην πολύτεκνη μητέρα προκειμένου να μην προχωρήσει στην κίνηση απελπισίας εγκαταλείποντας τα παιδιά της.
Σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλοι πολίτες από χθες που έγινε γνωστή σε πανελλαδικό επίπεδο η είδηση προσφέρονται να βοηθήσουν την 30χρονη. Παράλληλα όμως ενεργοποιήθηκαν άμεσα και οι μηχανισμοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, ανοίγοντας μία ασπίδα προστασίας στην οικογένεια.

Το story της 30χρονης μητέρας

Η απίστευτη υπόθεση έγινε γνωστή προχτές το μεσημέρι στο Βόλο, όταν μάνα τεσσάρων παιδιών απευθύνθηκε στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει να της αφαιρεθεί η επιμέλεια των δύο από τα τέσσερα παιδιά της!

"Δώστε λύση στο πρόβλημά μου" φέρεται να δήλωσε η νεαρή γυναίκα, η οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά από διαφορετικούς συντρόφους και λόγω φτώχειας δε μπορεί να τα μεγαλώσει, αφού το μόνο της έσοδο είναι το πολυτεκνικό επίδομα.

Η πολύτεκνη μητέρα είναι άνεργη εδώ και πολύ καιρό και έτσι αποφάσισε να παραδόσει στις κοινωνικές δομές τα δύο της μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών.
Η Νομική διαδικασία προβλέπει να κατατεθεί αίτηση προκειμένου τα παιδιά να παραχωρηθούν στη μητέρα της ή σε κάποιο άλλο συγγενικό της πρόσωπο.

Συγκλονιστικό πάντως παραμένει και η είδηση που εξήχθη με αφορμή το θλιβερό περιστατικό, ότι έχουν σημειωθεί άλλες έξι περιπτώσεις αφαίρεσης επιμέλειας παιδιών στο Νομό Μαγνησίας τα τελευταία δύο χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου