ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

28 Μαρ 2018

Εκδρομή στην Οχρίδα 24-26.3.2018...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Οχρίδα....

όπως αυτή διοργανώθηκε στις 24 με 26 Μαρτίου 2018, με τη συμμετοχή μελών του Σωματείου αλλά και φίλων συνταξιούχων του Νομού μας.

Την πρώτη ημέρα της εκδρομής, οι συμμετέχοντες συνταξιούχοι δια μέσου της Εγνατίας οδού έκαναν στάση στο Αμύνταιο και έπειτα στο Μοναστήρι όπου επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια, με την άφιξή τους στην Οχρίδα, έκαναν βόλτα στο κέντρο της πόλης για να γνωρίσουν την πόλη.

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκαν τις βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγ. Κλήμη καθώς και το αρχαίο θέατρο. Περπάτησαν στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα πολλά μαγαζιά ειδών λαϊκής τέχνης ενώ το απόγευμα επισκέφθηκαν το Βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Ναούμ του 10ου αιώνα με Βυζαντινές τοιχογραφίες, διασχίζοντας το δρόμο δίπλα στη λίμνη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας δείπνησαν στο ξενοδοχείο με εκλεκτά εδέσματα, μουσική και άφθονο χορό.

Την τελευταία ημέρα της εκδρομής και κατά την αναχώρησή τους, κάνοντας την πρώτη τους στάση στη Στρούγκα, επισκέφθηκαν το μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου είναι συγκεντρωμένα ζώα και πτηνά της περιοχής ενώ είχαν και ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουν την περιοχή και να ξεκουραστούν. Η επόμενη στάση τους και το γεύμα τους ήταν στη Φλώρινα και το βράδυ επέστρεψαν στην όμορφη Κατερίνη μας.

Με την άφιξή τους, όλοι ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διοργάνωσαν την εκδρομή καθώς και τον ξεναγό και οδηγό του τουριστικού λεωφορείου κ. Γιαννούλη Αντώνιο του τουριστικού γραφείου Velonis Tours για την άψογη μετακίνησή τους.

Ήταν μια μνημειώδης εκδρομή και αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου