ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Μαρ 2018

Νεκρός βρέθηκε ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης. Τι είχε αποκαλύψει η αδελφή του...

Νεκρός εντοπίστηκε ο 17χρονος Αλέξανδρος Τανίδης στην Θεσσαλονλκη που αγνοούταν. Σύμφωνα με πληροφορίες στον 17χρονο ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου....

Ο θάνατος του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη προσδιορίζεται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12 ωρών και δύο ημερών πριν τον εντοπισμό της σορού του, καταλήγει η ιατροδικαστής που έκανε την αυτοψία-νεκροψία.

Η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση κατέληξε στην εκτίμηση αυτή εξετάζοντας τις πτωματικές υποστάσεις της σορού του άτυχου νεαρού, ο οποίος νοσηλευόταν στο παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 21 Φεβρουαρίου.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ο ιατροδικαστής αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος του 17χρονου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Εξετάζονται τα ενδεχόμενα του ατυχήματος και της αυτοκτονίας. Το σημείο που βρέθηκε το πτώμα του άτυχου νεαρού έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Τι έλεγε η αδελφή του

Πριν από λίγες μέρες μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η αδερφή του Αλέξανδρου Τανίδη, είχε απευθύνει έκκληση προκειμένου να βρεθεί ο αδερφός της αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Δεν έφυγε από το σπίτι, έφυγε από το Παπανικολάου όπου νοσηλευόταν. Φορούσε σκούρα ρούχα, μαύρη φόρμα και ζακέτα. Δε φορούσε μπουφάν μάλλον.Δεν ενημέρωσε κανέναν πριν εξαφανιστεί. Έφυγε μόνος του από την κλινική. Τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν πολύ καλά.Στο παρελθόν είχε ξαναφύγει από το Παπανικολάου αλλά επέστρεψε. Αυτό το κάνει πρώτη φορά. Δεν έχω μάθει κάτι ακόμα. Δεν έχω κάποια πληροφορία».

Ο 17χρονος λοιπόν δεν έμενε στο σπίτι του αλλά στο νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλευόμενος σε ειδική μονάδα. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκτός από την προαναφερόμενη αδερφή του έχει και άλλα αδέρφια τα οποία επίσης δεν είναι στο σπίτι αλλά διαμένουν σε ιδρύματα.

Μάλιστα είχε φύγει πάρα πολλές φορές από τον χώρο αλλά πάντα επέστρεφε μόνος του εκτός από την τελευταία φορά. Αυτή την στιγμή δεν έχει ξεκαθαριστεί από τι προήλθε ο θάνατό του. Η ιατροδικαστής δεν έχει βρει σημάδια εγκλήματος αλλά από εκεί και πέρα εξετάζεται αν ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια ή αυτοκτόνησε.

Τα ίχνη του άτυχου Αλέξανδρου από την Πυλαία είχαν χαθεί από τις 21 Φεβρουαρίου. Την ημέρα που είχε εξαφανιστεί ο 17χρονος φορούσε μαύρο μπουφάν και μαύρο παντελόνι φόρμας. Σε ανακοίνωσή του τότε το Χαμόγελο του Παιδιού τόνιζε ότι «λόγω ιδιαίτερων συνθηκών εξαφάνισης του Αλέξανδρου, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, είναι σημαντικό να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή και παρατηρητικότητα, ώστε να εντοπιστεί το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου