ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

9 Φεβ 2018

Σκουρλέτης: Νέος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμων σε εκπρόθεσμα αιτήματα δήμων...





Για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε δήμους, οι οποίοι κατέθεσαν εκπρόθεσμα αιτήματα, δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, κατά τη διάρκεια της σημερινής.... συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, και την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ).

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αδυναμία περαιτέρω εξέλιξης της διαδικασίας έγκρισης της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου Αλίμου, με αποτέλεσμα ο τελευταίος, να μην υποβάλει έγκαιρα το αίτημα, ώστε να συμπεριληφθεί στην προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού στον ανταποδοτικό τομέα της καθαριότητας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος Αλίμου, προώθησε σχέδιο ιδιωτικοποίησης του τομέα της καθαριότητας, το οποίο «πάγωσε» μετά από δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών των ΟΤΑ.

Ο κ. Κονδύλης, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, δεσμεύτηκε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και ακολούθως οι ανάγκες του σε προσωπικό καθαριότητας να συμπεριληφθούν στην νέα προκήρυξη διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, με την οποία θα αντιμετωπιστούν παρόμοια ζητήματα εκπρόθεσμων αιτημάτων των δήμων.

Από την πλευρά του, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλίσει ότι τελικώς όλες οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό ανταποδοτικών υπηρεσιών, θα καλυφθούν πλήρως στη βάση των αιτημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου