ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

13 Ιαν 2018

5 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν απέχεις από το σ ε ξ....

Η εργένικη ζωή έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα η ελευθερία κινήσεων και ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος για να κάνεις τα χόμπι σου και να βγαίνεις με φίλου
 Έχει όμως και ένα σημαντικό μειονέκτημα και αυτό δεν είναι άλλο από τις λιγότερο συχνές σeξουαλικές επαφές....
Η αποχή επηρεάζει με πολλούς τρόπους το σώμα, τους κυριότερους από τους οποίους θα δεις ευθύς αμέσως.

1. Κακή διάθεση & στρες

Η σeξουαλική επαφή συνοδεύεται από τη μαζική απελευθέρωση ορμονών και νευροδιαβιβαστών, όπως η ωκυτοκίνη και η σεροτονίνη, που συμβάλλουν στην καλή διάθεση, μειώνουν τα επίπεδα του στρες και προσφέρουν ένα γενικότερο αίσθημα ευεξίας.

2. Πεσμένο ανοσοποιητικό

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Γουίλκς-Μπαρ στην Πενσυλβάνια, οι άνθρωποι που κάνουν συχνά σeξ (τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα) έχουν στον όpγανισμό τους περίπου 30% περισσότερα αντισώματα.

3. Χειρότερη μνήμη

Μελέτη του 2013 στην eπiθεώρηση Hippocampus έδειξε ότι η σeξουαλική επαφή προωθεί τη διαδικασία δημιουργίας νέων νευρώνων στον εγκέφαλο, ενισχύοντας τις πνευματικές επιδόσεις και τη μνήμη.

4. Στυτική δυσλειτουργία

Το σeξ συμβάλλει στη διατήρηση της καλής σeξουαλικής λειτουργίας του άνδρα όπως η γυμναστική βοηθά στη διατήρηση της καλής καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Σύμφωνα με μελέτη στην eπiθεώρηση American Journal of Medicine, οι άνδρες που κάνουν σeξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχουν 50% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν στυτική δυσλειτουργία σε σύγκριση με άνδρες που κάνουν σeξ πιο σπάνια.

5. Πεσμένη εpωτική διάθεση

Κατά την επαφή, το σώμα κατακλύζεται από ενδορφίνες, οι οποίες προκαλούν ευφορία και μας κάνουν να συσχετίζουμε το σeξ με θετικά συναισθήματα. Η αποχή εξασθενίζει αυτή τη συσχέτιση και επομένως οδηγεί σε μειωμένη eπiθυμία για σeξ. Με άλλα λόγια, ο όpγανισμός «ξεχνάει» πόσο απολαυστικό είναι και το αναζητά λιγότερο.Περισσότερα για Υγεία –ψυχολογία – Διατροφή.  πατήστε εδώ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου