ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

18 Οκτ 2018

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Δράσεις «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Επιχειρούμε Έξω» (Φώτο)

Ποια η εξήγηση για Δισταγμούς επιχειρηματιών στην υλοποίηση ωφέλιμων προγραμμάτων;.... 
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πιερίας, Η.Χατζηχριστοδούλου: Οι επιχειρηματίες είναι διστακτικοί, διότι αφενός μεν αργεί η υλοποίηση των προγραμμάτων, αφετέρου θα έπρεπε οι προϋποθέσεις συμμετοχής να είναι πιο απλές!
* Την εξήγηση αυτή έδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που αφορούσε τις Δράσεις «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Επιχειρούμε Έξω».

Επιμέλεια Ανάρτησης,
Φωτογραφικό υλικό:
Ανδρέας Κατσιάπης - Γαλανός

Ενημερωτική εκδήλωση που αφορούσε τις Δράσεις «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Επιχειρούμε Έξω» με στόχο την ενημέρωση και αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης σε δυνητικούς δικαιούχους, πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Πιερίας, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου 2018.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, ανέφερε:

«Το Επιμελητήριο Πιερίας στο πλαίσιο της συνεχούς και έγκυρης ενημέρωσης των μελών πραγματοποιεί για δεύτερη φορά εκδήλωση για τις δράσεις αυτές, γιατί παρόλο που είναι πολύ ωφέλιμες δράσεις, οι επιχειρηματίες είναι διστακτικοί, διότι αφενός μεν αργεί η υλοποίηση των προγραμμάτων και αφετέρου θα έπρεπε οι προϋποθέσεις συμμετοχής να είναι πιο απλές.

Επειδή όμως υπάρχει χρηματικό απόθεμα των Δράσεων, το Επιμελητήριο Πιερίας θα εισηγηθεί για την παράτασή τους ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε με τον καιρό, όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες να μπορούν να συμμετέχουν, προκειμένου τα χρήματα να παραμείνουν στην επιχειρηματικότητα».

Η παρουσίαση των Δράσεων έγινε από τον κ. Γιάννη Τσιτσόπουλο και τον κ. Νίκο Στράβα, στελέχη του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρο (Περιφερειακή Μονάδα) του ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Το «Ψηφιακό Βήμα», και το «Ψηφιακό Άλμα», έχει πάρει παράταση μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θέλουν να αναβαθμίσουν ψηφιακά τις επιχειρήσεις τους με την κατασκευή ιστοσελίδων, e-shop, προμήθεια λογισμικού, παρουσία στα Social media κλπ.

Η Δράση «Επιχειρούμε Έξω» στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Η υποβολή των αιτήσεων και για τις Δράσεις γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr.

Τα στελέχη του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ανέφεραν ότι υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα και μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να σπεύσουν άμεσα να καταθέσουν φάκελο και ότι είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε ενημέρωση, πληροφορία και διευκρίνηση.

Κλείνοντας ο κ. Γιάννης Τσιτσόπουλος διευκρίνισε ότι για την δαπάνη που επιχορηγούνται που επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για ΑμεΑ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ακόμα και στο «Ψηφιακό Βήμα» η ιστοσελίδα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις όπου δόθηκαν διευκρινήσεις σε ερωτήματα και απορίες των παρευρισκομένων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου