Mega Menu

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

18 Οκτ 2018

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

«Κύριε Κουκοδήμο, παραιτηθείτε από βουλευτής. Με τη στάση σας χάνει και η Κατερίνη και η Πιερία και το κόμμα σας»....
Κατερίνη, 18 Οκτωβρίου 2018
Αξιότιμε κύριε Κουκοδήμο,

Το 2004 η Νέα Δημοκρατία σας τίμησε με την επιλογή σας ως Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Από το 2007 η Πιερία σας τίμησε 4 φορές με την εκλογή σας ως βουλευτή του νομού Πιερίας, πάντα με τη ΝΔ.

Το 2015, μετά την ήττα από τον Σύριζα, οι ψηφοφόροι της ΝΔ σας εμπιστεύτηκαν ως τον μοναδικό βουλευτή στον νομό μας, επιφορτισμένο να αναδεικνύει τα προβλήματα του τόπου μας, να αντιπολιτευτεί την κυβέρνηση και να πιέσει για να προστατέψει τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Σας εξέλεξαν για να είστε 100% αφοσιωμένος στους Πιεριείς, όπως και τους υποσχεθήκατε.

Φέτος αυτή η υπόσχεση φαίνεται ότι δεν ισχύει. Σταματήσατε να ασχολείστε με τα προβλήματα του τόπου μας επειδή αποφασίσατε, όπως έχετε κάθε δικαίωμα, να είστε υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, χωρίς να έχετε το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα όμως είναι, κ. Κουκοδήμο, ότι εσείς εξακολουθείτε να είστε βουλευτής!

· Σταματήσατε να ασχολείστε με τα προβλήματα των πολιτών της Βόρειας και της Νότιας Πιερίας

· Για το μέγιστο θέμα της παραχώρησης εμβληματικών ακινήτων της Κατερίνης, μεταξύ άλλων του Παλαιού Γυμνασίου Αρρένων, του Μουσικού Σχολείου και άλλων, δεν κάνατε τίποτε! Ούτε καν ερώτηση! Γιατί; Λειτουργήσατε ως βουλευτής ή ως υποψήφιος Δήμαρχος που θέλει να κρατήσει καλές σχέσεις με όλους;

· Σταματήσατε να κάνετε αντιπολίτευση και να απαντάτε στις απόψεις των βουλευτών του Σύριζα (κορυφαία περίπτωση η Καρίτσα πριν 1 μήνα, όταν και με την απουσία σας αφήσατε μόνο του τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Γιάννη Κουρινιώτη, απέναντι στους 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος). Γιατί το κάνετε αυτό;

· Και όταν εμφανίζεστε κάπου, δεν παίρνετε τον λόγο. Παράδειγμα η εμποροπανήγυρη του Αιγινίου, όπου ήσασταν παρών, όμως δεν μιλήσατε, αφήνοντας τους βουλευτές του Σύριζα να πουν ό,τι θέλουν, χωρίς αντίλογο.

· Οι πολίτες σας ψήφισαν γιατί θέλουν από τον βουλευτή τους να βρισκεται σε κάθε χωριό της Πιερίας και να αφουγκράζεται τα προβλήματά όλων των κατοίκων. Εσείς σταματήσατε να το κάνετε. Παράδειγμα: Την Κυριακή 14.10.2018 δεν ήσασταν μαζί με το κλιμάκιο της ΝΔ στον Πλαταμώνα, μείνατε στην Κατερίνη.

· Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω: Η απουσία σας στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Κατερίνης στις 16 Οκτωβρίου. Αλήθεια τι σημαντικότερο είχε να κάνει ο μοναδικός βουλευτής της ΝΔ στην Πιερία την ημέρα που γιορτάσαμε την απελευθέρωση της πρωτεύουσας του νομού; Της ίδιας της πόλης που θέλει να διοικήσει ως Δήμαρχος, αλλά σήμερα αγνοεί επιδεικτικά ως βουλευτής;

· Χρησιμοποιείτε το βουλευτικό γραφείο, τους υπαλλήλους, τον μισθό και όλα τα προνόμια που σας έχει δώσει ο Ελληνικός λαός όχι για να επιτελέσετε το έργο σας ως βουλευτής, αλλά για να κερδίσετε έδαφος ως υποψήφιος Δήμαρχος!

Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου, όλα αυτά ήταν μη αποδείξιμα, ήταν «φήμες» που διακινούσαν άνθρωποί σας. Όμως από τις 22 Σεπτεμβρίου και μετά είστε και επισήμως, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, υποψήφιος Δήμαρχος της Κατερίνης. Γιατί συνεχίζετε να είστε και βουλευτής;

Επίσημα από τις 22.09.2018 υπολειτουργείτε ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μην έχοντας χρόνο να ασχοληθείτε και με την προεκλογική εκστρατεία και με τα προβλήματα του τόπου.

Προφανώς αποφεύγετε να συγκρουστείτε με τον Σύριζα, περιμένοντας και ψήφους από ψηφόφορους του, μιας και η υποψηφιότητά σας δεν στηρίζεται από κάποιο κόμμα.

Όμως όλοι οι Πιεριείς χρειάζονται κάποιον 100% αφοσιωμένο στα καθήκοντα του βουλευτή. Κάποιον που να υπηρετεί όλους τους πολίτες της Πιερίας. Κάποιον που να παρουσιάζει τις θέσεις της και να εντοπίζει τις ανακρίβειες της σημερινής κυβέρνησης.

Κύριε Κουκοδήμο, όλα δείχνουν ότι δεν μπορείτε πλέον να είστε αυτός! Και εφόσον δεν μπορείτε, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε τα προνόμια του βουλευτή, αυτά που ο νόμος προβλέπει για αυτούς που ασχολούνται αποκλειστικά με τα καθήκοντά τους!

Ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου, σας ζητώ να παραιτηθείτε από βουλευτής Πιερίας, αφήνοντας την επόμενη στη λίστα να καταλάβει τη θέση σας. Δεν μπορεί ένα κόμμα εξουσίας όπως η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά να μην εκπροσωπείται από βουλευτή στην Πιερία!

Κάνοντας αυτή την πράξη, θα αποδείξετε ότι βάζετε το καλό των πολιτών όλης της Πιερίας πάνω από το προσωπικό σας συμφέρον. Θα αποδείξετε ότι τιμάτε την εμπιστοσύνη των χιλιάδων νεοδημοκρατών που σας ανέδειξαν βουλευτή για ΟΛΗ την Πιερία. Θα δείξετε σε όλους ότι δεν επιδιώκετε να διεκδικήσετε τον Δήμο της Κατερίνης χρησιμοποιώντας χρήματα που προορίζονται ΑΥΣΤΗΡΑ για τους βουλευτές. Και θα αποδείξετε στους ανθρώπους της ΝΔ ότι όσο ήσασταν βουλευτής, τιμήσατε την εμπιστοσύνη τους, τώρα που δεν έχετε άλλο τον χρόνο, δεν θα παραμείνετε, αφήνοντάς τους ουσιαστικά χωρίς εκπροσώπηση.

Κύριε Κουκοδήμο, είμαι ο τελευταίος που θα κρίνω το έργο σας τα τελευταία 11 χρόνια που ήσασταν βουλευτής της Πιερίας. Ήσασταν στην πρώτη γραμμή, πήρατε αποφάσεις και συνδιαμορφώσατε το παρελθόν και το παρόν του τόπου μας. Καλό ή κακό, οι πολίτες το κρίνουν. Σέβομαι την απόφασή σας να εγκαταλείψετε την κεντρική πολιτική σκηνή και να είστε υποψήφιος Δήμαρχος στην Κατερίνη.

Με σεβασμό όμως σε εμάς τους πολίτες, όλους τους Πιεριείς και Κατερινιώτες, και με αγωνία για το μέλλον του τόπου που αγαπώ, σας καλώ να παραιτηθείτε από βουλευτής. Έτσι θα προσφέρετε υπηρεσία τόσο στον τόπο όσο και στο κόμμα που πολλαπλά σας τίμησαν.
Με τιμή
Αντώνης ΓκουρμάνοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου