ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

17 Οκτ 2018

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ...





ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπούτι χοιρινό
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
500γρ. μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη....

Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κύβο λαχανικών Maggi
250γρ. γιαούρτι πλήρες
Ελαιόλαδο
αλάτι
1 συσκευασία πουρέ πατάτας Maggi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το χοιρινό σε κύβους 2 εκατοστών.
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα γυρνώντας το και όχι ανακατεύοντας το για να μην βγάλει τα υγρά του. Ιδανικά εκτελέστε την διαδικασία σοτάροντας το κρέας σε δυο δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Ρίξτε το κρεμμύδι καλά ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και σοτάρετε μαζί μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
Προσθέστε ένα ποτήρι νερό, τον κύβο λαχανικών Maggi, σκεπάστε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρέψτε για μια ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Θα πρέπει στο τέλος να έχει μείνει ελάχιστο νερό στην κατσαρόλα. Αν χρειαστεί κατά το μαγείρεμα προσθέστε νερό ενώ αν είναι παραπάνω η υγρασία μαγειρέψτε για μερικά λεπτά χωρίς το καπάκι.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και ρίξτε το γιαούρτι και την ρίγανη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη.
Φτιάξτε τον πουρέ Maggi ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσεις και σερβίρετε με το χοιρινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου