ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

7 Σεπ 2018

Τσιπούρες στο φούρνο με λαχανικά και μυρωδικά...

Υλικά:
4 τσιπούρες (περίπου 250 – 300γρ. η καθεμιά)
2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες....

σε λεπτές φέτες
1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα
2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
4 – 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
αλάτι, πιπέριΔιαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 2

Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.

Tip: Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι http://www.tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου