ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Αυγ 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ...

ΥΛΙΚΑ:
600 γρ γαρίδες
3 τομάτες
1 κ.σ θυμάρι φρέσκο....

1 μεσαίο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο....

10 φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό χοντροκομμένο
100 γρ ανθότυρο
Ελαιόλαδο
1 κ.σ Νοστιμιά Μaggi
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόψτε τις τομάτες στα τέσσερα και τοποθετήστε σε ένα ταψί για τον φούρνο μαζί με το θυμάρι, το σκόρδο και 2 κ.σ ελαιόλαδο.

2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

3. Αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και βγάλτε τη φλούδα.

4. Χοντροκόψτε τις τομάτες και μεταφέρετε στο σκεύος που θα ψηθεί το σαγανάκι.

5. Βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες και ανακατέψτε μαζί με τις τομάτες έτσι ώστε να βγάλουν οι γαρίδες τη γεύση τους.

6. Σκεπάστε από επάνω με πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι, τον βασιλικό, τις καθαρισμένες γαρίδες και τον ανθότυρο.

7. Πασπαλίστε με τη Νοστιμιά Maggi, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.

Εναλλακτική συνταγή για νηστίσιμο σαγανάκι με 1 κιλό μύδια (χωρίς ανθότυρο)

1.Κόψτε τις τομάτες στα τέσσερα και τοποθετήστε σε ένα ταψί για τονφούρνο μαζί με το θυμάρι , το σκόρδο και 2κτς ελαιόλαδο .

2.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .

3.Αφήστε να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους και βγάλτε τη φλούδα .
4.Χοντροκόψτε τις τομάτες και μεταφέρετε στο σκεύος που θα ψηθεί το σαγανάκι. Παράλληλα καθαρίστετα μύδια εξωτερικά με ένα σφουγγαράκι και αφαιρέστε το γένι τραβώντας το απαλάπρος τα επάνω .

5.Τοποθετήστε τα σε μιακατσαρόλα με ελάχιστο νερό , σκεπάστε με το καπάκι και αχνίστε σε μέτρια φωτιάγια περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν .

6.Αποσύρετε τα κλειστά μύδια και ξεψαχνίστε τα υπόλοιπα.

7.Μεταφέρετε τα μύδια στο σκεύος με την ψητή τομάτα ,σκεπάστε απόεπάνω με πολύ λεπτές φέτες κρεμμύδι και το βασιλικό.

8.Πασπαλίστε με τη Νοστιμιά MAGGI , ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνοστους 200 βαθμούς .

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου