ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 Ιουν 2018

Ασερόλα (Acerola): Η σπουδαιότερη πηγή βιταμίνης C...



Η Ασερόλα είναι ένα φρούτο που έχει περιεκτικότητα σε βιταμίνη C έως 65 φορές μεγαλύτερη από ένα πορτοκάλι!
Η Ασερόλα (Acerola) είναι ένα τροπικό φρούτο της οικογένειας ....
Malpighiaceae, που γίνεται θάμνος ή μικρό δέντρο. Κοινά ονόματα του είδους είναι τα Acerola....Barbados cherry, West Indian cherry. Είναι ενδημική στη Νότια Αμερική, στο Νότιο Μεξικό και στην Κεντρική Αμερική, αλλά πλέον καλλιεργείται στο μακρινό Βορρά ως το Τέξας και σε υποτροπικές περιοχές της Ασίας, όπως η Ινδία.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη acerola, όπως τα Malpighia glabra L., Malpighia punicifolia L., Malpighia emarginata DC. Το είδος Malpighia glabra έχει μια από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυσική βιταμίνη C ανά γραμμάριο καρπού.

Μετά την ανθοφορία, ακολουθούν πολύ σύντομα οι καρποί, που ωριμάζουν σε μόλις 3-4 εβδομάδες. Οι καρποί χάνουν τη γεύση τους και το θρεπτικό περιεχόμενό τους πολύ γρήγορα μετά τη συγκομιδή. Οι ώριμοι καρποί acerola θα πρέπει να συλλέγονται και να τρώγονται μέσα σε λίγες ώρες, για να διατηρούν τη γεύση τους. Ως αποτέλεσμα, το δέντρο δεν καλλιεργείται για εμπορική παραγωγή νωπών φρούτων. Τα φυτά χωρίς επαρκή επικονίαση, μπορεί να καρπίσουν καρποί χωρίς κουκούτσια.

Η Acerola είναι πλούσια σε περιεκτικότητα βιταμίνης C και περιέχει επίσης:
βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β3, καθώς και καροτενοειδή και βιοφλαβονοειδή που παρέχουναντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη C που παράγεται από την Acerola απορροφάται καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθά στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες ενώ έχει αντιγηραντική δράση & χαρίζει τόνωση.
Τα πιο κοινά συστατικά της Acerola και το φάσμα συγκέντρωσης τους έχουν ως εξής:
–πρωτεΐνες (2,1-8g),
-λιπίδια (2.3-8g),
–υδατάνθρακες (35,7-78g),
–ασβέστιο (117 mg),
–φώσφορος (171 mg),
–σίδηρος (2,4 mg),
–πυριδοξίνη (87 mg),
-ριβοφλαβίνη (0,7 mg),
-θειαμίνη (0,2 mg),
-νερό (906-920g) και
-διαιτητικές ίνες (30g).

Οι καρποί είναι βρώσιμοι και καταναλώνονται πολύ στην περιοχή προέλευσης του είδους. Ωστόσο καλλιεργείται και αλλού, για την υψηλή περιεκτικότητά του καρπού σε βιταμίνη C. Το φρούτο μοιάζει με το κοινό κεράσι, με μια πολύ νόστιμη γλυκιά γεύση, που έχει έναν ελαφρύ όξινο τόνο. Σε κάθε 100 γραμ. του φρούτου υπάρχουν 1677,6 mg βιταμίνης C. Τα ξινά φρούτα τρώγονται φρέσκα, αλλά πιο συχνά διατηρημένα με ζάχαρη, π.χ. με τη μορφή μαρμελάδας. Χρησιμοποιούνται επίσης συχνά σε διάφορα μέρη της Νότιας Αμερικής για να αρωματίσει παγωτά, ποτά και κοκτέιλ. Η εμπορική παραγωγή προμηθεύει κυρίως κατασκευαστές ποτών, καθώς και για τα πρόσθετα σε προϊόντα διατροφής. Η Acerola δεν πωλείται συνήθως ως φρέσκο φρούτο. Τα φρούτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή χυμών και πολτών, πολύ περιεκτικών σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Το φρούτο της Acerola μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή συμπυκνωμένης βιταμίνης C, σε παιδικές τροφές και χυμούς.

Οι καρποί της Acerola θεωρούνται ευεργετικοί κατά ηπατικών προβλημάτων, διάρροιας, δυσεντερίας, βήχα, καθώς και στα κρυολογήματα. Είναι ένα από τα τρία συστατικά σε ένα πατενταρισμένο βοτανικό φάρμακο για την αλλεργική ρινίτιδα.

Απαραίτητο στους καπνιστές
Το κεράσι Acerola (Malpighia emarginata) είναι μια σημαντική πηγή βιταμίνης C, η οποία αποτελεί τη φυσική μορφή ασκορβικού οξέος (“Τροφή”: Το ασκορβικό οξύ, η γνωστή βιταμίνη C των φαρμακείων δηλαδή, απορροφάται σε ΠΟΛΥ μικρές ποσότητες από τον οργανισμό, αλλά ακόμη και αυτό που απορροφάται ΔΕΝ ΒΙΟΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ, που σημαίνει ότι ΔΕΝ πηγαίνει εκεί που το έχουμε ανάγκη! Εν τέλει είναι ξένη προς τον οργανισμό και πιθανότητα και εχθρική!! Γι` αυτό φροντίστε αν καταλήξετε σε βιταμίνη C μόνη της (που διαφωνώ), φροντίστε τουλάχιστον να προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ ΠΗΓΗ). Η Acerola είναι επίσης γνωστή ως: Μπαρμπάντος κεράσι, κεράσι των Αντιλλών και Cereza. Έχει τις ρίζες της στο Γιουκατάν, τη Φλόριντα και το Τέξας, ενώ βρίσκεται και σε περιοχές και της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής. Το φυτό καλλιεργείται επίσης σε όλη την Καραϊβική και σε υπο-τροπικές περιοχές. Η Acerola ως φυτό είναι ένας μικρός θάμνος, που δεν αντέχει το κρύο εξαιτίας του επιφανειακού της ριζώματος της.


Η χρήση της μετρά πολλά χρόνια, ενώ τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας του ότι είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές φυσική βιταμίνης C, παράγονται πολλά προϊόντα που την περιέχουν, όπως είναι τα φυσικά συμπληρώματα διατροφής.

Η βιταμίνη C είναι από τις σημαντικότερες βιταμίνες στη διατροφή, και παίζει ένα ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι επίσης σημαντική για τη σύνθεση τουκολλαγόνου, ένα δομικό συστατικό των οστών, του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων. Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C είναι υψηλότερη όταν είναι λιγότερο ώριμο το φρούτο καθώς και μετα τη συγκομιδή.
Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!
Και Κολλαγόνο: Γήρανση, Δέρμα, Οστά και Αρθρώσεις

Η βιταμίνη Α είναι ακόμα ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στην acerola. Η βιταμίνη Α παίζει ένα ρόλο στην οπτική υγεία, στην ανάπτυξη, την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων, ενώ και αυτή συμβάλλει στην προστασία του ανοσοποιητικού.

Κλινικά στοιχεία δείχνουν ότι οι σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που προέρχονται από τις βιταμίνες Α και C της acerola, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως ένα σημαντικό στοιχείο στην κανονική διατροφή, όπως αποδεικνύεται από αρκετές δημοσιευμένες μελέτες.

Όλα αυτά τα συστατικά, όπως είναι οι βιταμίνες και τα φλαβονοειδή, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά που μπορεί να ενισχύσουν τη λειτουργία του οργανισμού. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν κυτταρικές βλάβες και να οδηγήσουν σε σειρά προβλημάτων στον οργανισμό.

«Τροφή»: Διαθέτω ένα πραγματικά Δυνατό, Φυσικό Πολυβιταμινούχο προϊόν βασισμένο σε 9 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ, που έχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και όλα μέταλλα/ιχνοστοιχεία, ένζυμα και καθώς προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή όλες αυτές οι ουσίες ΣΥΝΕΡΓΟΥΝ μεταξύ τους!!

Όσοι ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή και έτσι να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με τον φυσικότερο τρόπο, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com

Δείτε πόσο ισχυρή και απαραίτητη είναι αυτήν η βιταμίνη, πάντα όμως όταν προέρχεται από ΦΥΣΙΚΗ πηγή: Η σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική βιταμίνη C

Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει κάθε γνωστό ιό της ανθρωπότητας!
Η αντικαρκινική βιταμίνη C
Τροφές με περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι!

www.mednbeau.gr
fitologos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου