ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Μαρ 2018

Τηγανητοί κεφτέδες με καρδιά αγκινάρας...





ΥΛΙΚΑ
10 αγκινάρες1 κουταλιά της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο8 φρυγανιές2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανηαλάτι, πιπέρι....
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε από τις αγκινάρες τα κοτσάνια τους.
Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (η ώρα που χρειάζονται για το βράσιμο έχει σχέση με το πόσο σφιχτές είναι οι αγκινάρες).
Όταν βράσουν αφαιρούμε τα φύλλα και παίρνουμε τις καρδιές (χωρίς τα μαλλιά).
Κοπανίζουμε τις φρυγανιές.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, τις φρυγανιές και τις καρδιές από τις αγκινάρες, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρούς κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε με Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο σε χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου