ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 Μαρ 2018

Ρεβύθια με λαχανικά...





Υλικά
5 μερίδες
1 πακέτο ρεβύθια
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο μαρούλι....
3 καρότα
2 πιπεριές πορτοκαλί ή ότι άλλο χρώμα θέλετε
1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3/4 της κούπας λάδι
Αλατοπίπερο
2-3 λεμόνια (τον χυμό τους)
2 κουταλιές αλεύρι

Οδηγίες
Μουλιάζουμε απο το βράδυ τα ρεβύθια σε μπόλικο νερό με μιά κουταλιά αλάτι

Την άλλη μέρα τα ξεβγάζουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και τα βράζουμε γύρω στη 1,5 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν

Σε μία πλασωτέ κατσαρόλα βάζουμε το μισό φλυτζάνι από το λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια,τις πιπεριές και τα καρότα και το σκόρδο και τα φέρνουμε δυό βόλτες.Μετά ρίχνουμε την 1 κουταλιά από το αλεύρι και το ανακατεύουμε

Τότε προσθέτουμε τα ρεβύθια με λίγο από το νερό,να τα μισοσκεπάζει και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα μαρούλια χοντροκομμένα και τον άνηθο ψιλοκομμένο και το αλατοπιπερο και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά περίπου

Δουλεύουμε σε ένα μπωλ τον χυμό των λεμονιών με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο λάδι και το προσθέτουμε στο φαγητό

Βράζουμε γιά 5 λεπτά ακόμη και το φαγητό μας είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου