ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 Μαρ 2018

Τα πιο αφράτα νηστίσιμα ντόνατς...





Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια....
λάδι για τηγάνισμα
μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε τη ζύμη μας να «σταθεί» για μια ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Στη συνέχεια με με αλευρωμένα χέρια παίρνουμε μπαλάκια ζύμης, όσο ένα καρύδι, και σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε χοντρά μπαστουνάκια, όσο το μικρό μας δάχτυλο και ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας ελαφρά να ενωθούν.

Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν πάνω σε αλευρωμένη πετσέτα.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς.

Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν

Τέλος τα σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου