ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Φεβ 2018

Με κορυφαίες εμποδίστριες στον κόσμο η Ελισάβετ Πεσιρίδου στο μίτινγκ της Καρλσρούης!...

Ο πρώτος αγώνας της Κατερινιώτισας Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπόδια για φέτος θα είναι και ο πιο δυνατός αφού θα κοντραριστεί στην Καρλσρούη με μερικές από τις καλύτερες εμποδίστριες στον κόσμο. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου θα συμμετάσχει στις 3 Φεβρουαρίου ....στο μίτινγκ της Καρλσρούης που ανήκει στη σειρά world indoor tour της IAAF.
Εκεί ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα υψηλός, αφού όπως ενημερωθήκαμε από τους Γερμανούς διοργανωτές, στο αγώνισμα των 60 μ. εμποδίων των γυναικών θα συμμετάσχουν 13 αθλήτριες στις δύο προκριματικές σειρές, από τις οποίες οι 10 έχουν ατομικό ρεκόρ κάτω από οκτώ δευτερόλεπτα.

Από τις συμμετέχουσες ξεχωρίζει το όνομα της Αλίνα Ταλάι που έχει τρεις ευρωπαϊκού τίτλους (τα δύο χρυσά στον κλειστό) ενώ έχει βρεθεί από μία φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρου σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανοιχτού και κλειστού.

Θα τρέξει και η σταρ των Γερμανών Σίντι Ρόλεντερ που είναι η κάτοχος των τίτλων στην Ευρώπη τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό (2016 Άμστερνταμ και 2017 Βελιγράδι), όπως και η συμπατριώτισα της Πάμελα Ντούτκιεβιτς, τρίτη στο παγκόσμιο του Λονδίνου.
Στην Καρλσρούη θα τρέξει και η Βρετανίδα Τίφανι Πόρτερ που ήταν τρίτη στο παγκόσμιο του Πόρτλαντ το 2016, ενώ θα υπάρχουν και οι πολύ καλές Αμερικανίδες, Κριστίνα Μάνινγκ (7.82), Σαρίκα Νέλβις (7.83) και Τζάσμιν Στόουερς (7.82).

Οι δύο τελευταίες στον ανοιχτό έχουν τρέξει τα 100 μ. εμπόδια σε 12.34 και 12.35 αντίστοιχα.
Για την Πεσιρίδου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για να καταφέρει να κάνει δύο κούρσες (να τρέξει και τελικό) όμως ο αντικειμενικός της στόχος είναι το όριο για το παγκόσμιο που είναι το 8.14.
Μια επίδοση που την έχει στα πόδια της καθώς πέρσι έκανε 8.04.
Δεν αποκλείεται όμως να πετύχει κάτι ακόμα πιο σπουδαίο και να γίνει η δεύτερη Ελληνίδα κάτω από τα οκτώ δευτερόλεπτα τα οποία έχει κατέβει μόνο η Φλώρα Ρεντούμη που είναι η κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 7.91.
"Σε κάθε περίπτωση ο,τι κάνουμε στη διάρκεια του χειμώνα, αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού, που είναι ο στόχος μας για φέτος.
Παρόλα αυτά αποφασίσαμε με την προπονήτρια μου να τρέξω στον κλειστό, περισσότερο για να δούμε τις αλλαγές που έχουμε κάνει", είπε η Πεσιρίδου, που δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν στους λίγους αγώνες που συμμετάσχει, πιάσει το όριο (8.14) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού.
Η 25χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. εμπ. 8.04 από το 2017.
Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου