ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

3 Φεβ 2018

Στην τελική ευθεία οι ετοιμασίες για το συλλαλητήριο του Συντάγματος (Φώτο)

Τα μεγάφωνα έχουν στηθεί και καλωδιωθεί, η εξέδρα στην αρχή της Ερμού είναι σχεδόν έτοιμη και τα κιγκλιδώματα παίρνουν θέση....Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας.

Δίπλα στην εξέδρα θα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί χώροι, ένας χώρος για επισήμους και ένας για τους δημοσιογράφους.

Στόχος, η φωνή τους, μέσω των ηχείων να φτάνει σε Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων και Σταδίου.

Στην Αθήνα αναμένονται πούλμαν από όλη την Ελλάδα, ενω όπως έχει ανακοινωθεί θα αφήνουν τον κόσμο στη Λεωφόρο Συγγρού και θα αποχωρούν ώστε για να μην υπάρξει κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών κάνουν λόγο για εκατομμύρια κόσμου και χιλιάδες πούλμαν.

Όπως σημειώνουν οι τουριστικοί πράκτορες μόνο από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν 2.000 πούλμαν, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός από την Πελοπόννησο, που θα αναχωρούν με 5 λεπτά διαφορά.

Εκπτώσεις ισχύουν για τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ με μειωμένο εισιτήριο κατά 25 και 30%.

Την Κυριακή έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστοί οι σταθμοί μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια, παρά την έκκληση των διοργανωτών να παραμείνουν ανοιχτοί, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν πολλοί δρόμοι από τις 06:00 το πρωί.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί αναμένεται να είναι ενεργοί.

Οσων αφορά στον καιρό της Αθήνας, το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς, ενώ η μετεωρολογική προβλέπει ασθενείς βροχές για νωρίς το πρωί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου