ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

14 Φεβ 2018

Τηγανητά μύδια με σκορδαλιά...





Υλικά Συνταγής
300 γραμμ. μυδόψιχα καθαρισμένη
έτοιμη
στα σούπερ μάρκετ
1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
250 γραμμ. αλεύρι up....
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.σ. πάπρικα καυτερή

Για τη σκορδαλιά
6 πατάτες
6 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι (χυμός)
3 κ.σ. κόκκινο ξίδι
1 κ.σ. αλάτι
2 φλ. τσαγιού απαλό ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη μυδόψιχα σε σουρωτήρι να στραγγίσει τα υγρά της. Σε μπολ αδειάζουμε την μπίρα. Ρίχνουμε μέσα τη μυδόψιχα και την αφήνουμε 10 λεπτά.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με τα 2 είδη πάπρικας. Στραγγίζουμε τα μύδια από την μπίρα σε σουρωτήρι. Τα αλευρώνουμε στο αλεύρι με την πάπρικα πολύ καλά, να καλυφθούν όλες οι πλευρές. Τα κοσκινίζουμε σε σουρωτήρι και λίγα λίγα τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρουμε τα μύδια με αφράτη σκορδαλιά.

Για τη σκορδαλιά
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βράζουμε με νερό που να τις καλύπτει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Με τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες. Προσθέτουμε το αλάτι, τα σκόρδα, και χτυπάμε να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το ξίδι και το λεμόνι και λίγο λίγο με ροή κλωστής προσθέτουμε το ελαιόλαδο (με το μίξερ πάντα σε λειτουργία).

Εφαρμόζουμε μεμβράνη στην επιφάνεια της σκορδαλιάς όσο είναι ζεστή για να μη σχηματιστεί πέτσα.

https://www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου