ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

2 Φεβ 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ Γ.Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ...


(141) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017
(80) ΧΡΥΣΑ (39) ΑΡΓΥΡΑ (22) ΧΑΛΚΙΝΑ
Στα 10 καλύτερα σωματεία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ....  ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017 συγκαταλέχθηκε ο σύλλογός μας.
-Με συμμετοχή μελών, φίλων και των επισήμων προσκεκλημένων του συλλόγου έγινε η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής πίτας την Τρίτη 30-1-2017.
-Οι αθλητές του συλλόγου τιμήθηκαν για τις επιτυχίες τους σε Πανελλήνια και Διεθνή πρωταθλήματα αλλά και για αυτήν ακόμη την συμμετοχή και ενασχόλησή τους με το άθλημα του ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ.
-Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τον επικεφαλής προπονητή-δάσκαλο κ.Γιάννη Τοπαλίδη και στην συνέχεια την πίτα ευλόγησε ο πάτερ Κων/νος εκ μέρους του Μητροπολίτη μας.

-Κατόπιν τον λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Τοπαλίδης και ανέλυσε διεξοδικά τις δραστηριότητες του 2017 λέγοντας:

Αξιότιμοι κύριοι επίσημοι προσκεκλημένοι του συλλόγου μας, αγαπητοί γονείς, και παιδιά, αθλητές και φίλοι του συλλόγου μας, σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση.

-Το ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ είναι άθλημα που ο Αριστοτέλης στη Ρητορική, ορίζει ως:<<…ο δε θλίβειν και κατέχει παλαιστικός, ο δε ώσαι τη πληγή πηκτικός, ο δε αμφότεροις τούτοις, παγκρατιατιστικός>>. Ετάχθη στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ το 648 πχ (33 Ολυμπιάδα).Ηταν θεαματικό και δημοφιλές,<<…εν Ολυμπία το κάλλιστων…>> κατά το Φιλόστρατο .Αποτελούσε μέρος της παιδείας και της στρατιωτικής εκπαιδεύσεως των ΕΛΛΗΝΩΝ.

-Τις πρώτες πληροφορίες για το Παγκράτιο αντλούμε από τις παραδόσεις της φυλής.Ο παγκρατιατιστής Θησέας νίκησε των Μινώταυρο και ο Ηρακλής παγκράτης το Λέοντα της Νεμέας.

-Στην αρχαιότητα ηταν αδιανόητο να υπάρξουν Ιεροί Αγώνες χωρίς παγκράτιο.Υπάρχουν καταγραφές παγκρατιατιστών μέχρι και τα Ρωμαικά χρόνια, από τον Ελληνικό κόσμο όλων των Μεσογειακών πόλεων, του Εύξεινου Πόντου και της Μέσης Ανατολής.

-Με την εκστρατεία του Αλεξάνδρου, το ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ διαδόθηκε ευρύτατα, αφού αποτέλεσε μέρος της εκπαίδευσης των στρατιωτικών μονάδων.Πιστεύετε βάσιμα και υποστηρίζεται από ανατολικούς συγγραφείς και ιστορικούς, πως διαδόθηκε στην Απω Ανατολή και αποτέλεσε το πρότυπο ανατολικών πολεμικών τεχνών.

Η ορολογία είναι στην Αρχαία Ελληνική και οι αυστηροί κανονισμοί προστατεύουν τους αθλητές από τραυματισμούς και δεν είναι τυχαίο ότι στο παγκράτιο δεν έχουν υπάρξει ποτέ τραυματισμοί σοβαροί όπως σε άλλα δημοφιλή αθλήματα.

-Το παγκράτιο μπορεί να αποτελέσει ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ εάν μέσα από συγκροτημένες αρχές και με σωστές βάσεις ξαναγίνει μέρος της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

-Το Παγκράτιο λοιπόν του Ηρακλή και του Θησέα, του Αχιλλέα και του Οδυσσέα, του Πλάτωνα και του Σωκράτη, του Λεωνίδα και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1985. Από τότε μέχρι σήμερα ο ΓΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ συμμετείχε σε πολλά πρωταθλήματα όλων των ηλικιών, Πανελλήνια και Διεθνή, κατορθώνοντας πάντοτε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους συλλόγους που πρωταγωνιστούν στον χώρο, της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.

Σήμερα, όλοι μαζί συγκεντρωμένοι θα θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές του συλλόγου μας, τη χρονιά που πέρασε, βραβεύοντας τους αθλητές που με τις επιδόσεις τους κατόρθωσαν να κατακτήσουν μετάλλια τόσο σε περιφερειακά πανελλήνια όσο και σε βαλκανικά και πανευρωπαϊκά-παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σ’ αυτά τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο, γιατί καταθέτουν καθημερινά την ψυχή τους, στην παλαίστρα του συλλόγου, για να είμαστε εμείς σήμερα υπερήφανοι γι’ αυτές τις σημαντικές διακρίσεις, τόσο για το άθλημα μας όσο και για τον αθλητισμό γενικότερα.

Συγχαρητήρια όμως αξίζουν και οι ασκούμενοι στο άθλημα, οι αφανείς ήρωες, μικροί και μεγάλοι, που δεν στοχεύουν στην κατάκτηση κάποιας θέσης στα διάφορα πρωταθλήματα αλλά στην εκπαίδευση τους στην τέχνη της αυτοάμυνας έχοντας μόνο αντίπαλο τον εαυτό τους, που πολλές φορές κατορθώνουν να ξεπερνούν.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Για το 2017 λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, κατακτήσαμε συνολικά (141) μετάλλια από τα οποία τα (80)χρυσά,(39)αργυρά,(22)χάλκινα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υπομονή σας και να ευχηθώ το 2018 να δώσει σε όλους μας υγεία και στο σύλλογό μας ακόμα υψηλότερες διακρίσεις.

-Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως είναι χρέος μας να μεταδώσουμε τις αξίες των προγόνων μας στα παιδιά μας.

-Στη συνέχεια κόπηκε η πίτα το φλουρί βρήκε το κομμάτι του μαθήτριας Παπαδοπούλου Κερασίας κερδίζοντας μια φόρμα του συλλόγο, και ένα μήνα Δωρεάν συνδρομή.

-Μετά τον λόγο πήρε ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ Αθλητής μας κ.Τοσουνίδης Γεώργιος και ευχαρίστησε με την σειρά του των Δάσκαλο κ.Τοπαλίδη Ιωάννη εκ μέρους όλων των αθλητών που διακριθήκανε ειδικά στο ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και του έδωσαν μία αναμνηστική πλακέτα.

-Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών για το 2017.
Τις βραβεύσεις έκαναν η κα.Πιπίτσα Μακρίδου εκπροσωπώντας τον Δήμο Κατερίνης ο κ.Ταουσιάνης Ιωάννης εκπροσωπώντας το πολιτικό γραφείο του βουλευτή κ.Κουκοδήμου Κων/νου, το μέλος του συλλόγου, ο Εφορος κ.Λένος Ευάγγελος ο ταμίας κ. Νικόλαος Ουσταμπασίδης και η Αντιπρόεδρος κα.Μπαλαούρα Σοφία, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ Ιάκωβος Μπρουσκέλης, ο επίσης Επιτιμος Πρόεδρος κΙωακείμ Αβροσιάδης, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου καθηγητών φυσικής Αγωγής κ Κεραιλίδης Δημήτριος , ο πρώην Πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κατερίνης κ.Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και ο κ.Τεκερίδης Θεόδωρος ιδρυτής και αρχηγός της olympus mountain activities

- ΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙΟ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

-Το Δ.Σ του συλλόγου εύχεται σε όλες-ους ευτυχισμένο υγιές και δημιουργικό το 2018.

Πληροφορίες για το σύλλογο στο τηλ:2351077729 και 6946 328937 Εθνικής Αντίστασης 40Α ΚΑΤΕΡΙΝΗ
-Οι βραβευθέντες αθλητές-ιες ήταν:

ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ 2017

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1.ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

2.ΔΕΡΜΙΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

3.ΚΑΡΙΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

4.ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

5.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

6.ΑΒΟΥΡΔΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

7.ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

8.ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

9.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

2.ΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3.ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4.ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

5.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ

6.ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7.ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

8.ΜΩΙΣΙΔΟΥ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑ

ΠΑΝΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

2.ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

3.ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

4.ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

5.ΧΑΡΙΣΗ ΚΑΛΙΟΠΗ

6.ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

7.ΜΑΣΤΟΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

8.ΜΑΣΤΟΡΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

9.ΔΗΜΑΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

10.ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

11.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

12.ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

13.ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

14.ΔΗΜΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

15.ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

16.ΤΕΛΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

17.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

18.ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΜΑΡΙΑ

19.ΡΟΔΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

20.ΚΟΥΜΑΝΤΖΙΑΣ ΘΩΜΑΣ

21.ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

22.ΚΟΥΡΕΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

23.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

1.ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

2.ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

3.ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

4.ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ ΦΟΙΒΟΣ

5.ΤΣΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

7.ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

8.ΤΣΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

9.ΜΠΑΛΑΟΥΡΑ ΒΑΣΙΑ

10.ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

11.ΜΠΑΤΣΑΡΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

12.ΓΚΙΜΠΗ ΜΑΡΙΑ

13.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

14.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου