ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

14 Φεβ 2018

Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτα για τον Άγιο Βαλεντίνο!...




Υλικά
Μια φόρμα- τσέρκι σε σχήμα καρδιάς ανοιγόμενη
Μια συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι
330 γραμμάρια βούτυρο
560 γραμμάρια κουβερτούρα
120 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Για γαρνίρισμα....
νιφάδες σοκολάτας ή σαντιγί ή Φράουλες φρέσκιες ή σοκολατένιες καρδούλες

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την άχνη και χτυπάμε το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ομοιόμορφα οριζόντια μέρη με μεγάλο κοφτερό μαχαίρι

Κρατάμε τη μισή από τη σοκολατένια γέμιση στην άκρη για επικάλυψη.

Στην φόρμα τσέρκι τοποθετούμε την πρώτη βάση από το παντεσπάνι, ώστε να πάρει το σχήμα καρδιάς.

Βάζουμε τη μισή της μισής κρέμας σοκολάτας, προσέχοντας να είναι σε ομοιόμορφο πλάτος και ύψος.

Συνεχίζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη μισή κρέμα σοκολάτας.

Με την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας σοκολάτας καλύπτουμε εξωτερικά τη παντού τη τούρτα και τη διακοσμούμε με τα υλικά που επιθυμούμε.

Την τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
για Συνταγές και Γλυκά.πατήστε εδώ...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου