ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

14 Φεβ 2018

Γκραβιόλα, συμβάλλει σημαντικά κατά του διαβήτη, ενισχύει ανοσοποιητικό-εντερική λειτουργία...

Ο σακχαρώδης διαβήτης (DM), γενικά αναφέρεται ως διαβήτης, συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα για παρατεταμένη περίοδο, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Ο διαβήτης προκαλείται είτε επειδή το πάγκρεας (Τύπος 1) δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη.... είτε το σώμα δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ινσουλίνη(τύπου 2).
Πάγκρεας-Ινσουλίνη-Υπογλυκαιμία-Υπερινσουλιναιμία: Δράση και συνέπειες στον οργανισμό

Ο διαβήτης πλήττει περισσότερους από 380 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι αυτός ο αριθμός θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2030. Σήμερα,στατιστικά ο διαβήτης αφαιρεί περισσότερες ζωές από το AIDS και τονκαρκίνο του μαστού σε συνδυασμό και αποτελεί κύρια αιτία
νεφρικής ανεπάρκειας,
τύφλωσης,
καρδιαγγειακών προβλημάτων και
εγκεφαλικού επεισοδίου.
Πολλές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι το γκραβιόλα φέρει θετικό αντίκτυπο στον διαβήτη …

Το Graviola, ή Annona muricata, είναι ένα δέντρο που προέρχεται από δάση σε τροπικές τοποθεσίες. Ο καρπός του ονομάζεται soursop και αποτελεί το κύριο συστατικό ενός δημοφιλούς λατινοαμερικάνικου ποτού. Τα φύλλα, τα φρούτα και οι σπόροι του δέντρου Graviola είναι μέρος της βοτανολογίας εδώ και πολλά χρόνια.

Περιέχουν αρκετά βιολογικά ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτοχημικών που ονομάζονται ακετογενίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της γλυκόζης του αίματος σας και γενικά βοηθούν στη διατήρηση τη γλυκόζη σας σταθερή και ισορροπημένη.
Ο καρπός soursop είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως
βιταμίνη Β1,
βιταμίνη Β2 και
βιταμίνη C. Επίσης, περιέχει
κάλιο,
ασβέστιο,
ψευδάργυρο,
φώσφορο και
μαγνήσιο.

Ο μίσχος, ο φλοιός και τα φύλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε συνένζυμο Q10, που συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, την εξάλειψη των ελευθέρων ριζών και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού σας.
Συνένζυμο CoQ10: Ισχυρότατος παράγοντας υγιείας και μακροζωίας

Annona Muricata & Έρευνες για τον Διαβήτη

Μερικά από τα κύρια ευρήματα από τις έρευνες αναφέρουν:

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Yaounde στο Camaroon χρησιμοποίησε μια ομάδα διαβητικών αρουραίων που προκλήθηκαν από στρεπτοζοτοκίνη για να εξετάσουν την επίδραση του φυτικού εκχυλίσματος Annona muricata στον διαβήτη.

Η στρεπτοζοτοκίνη είναι ένα φυσικώς απαντώμενο χημικό που είναι ιδιαίτερα τοξικό στα β-κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη του παγκρέατος στα θηλαστικά και χρησιμοποιείται για την πρόκληση διαβήτη τύπου 1 σε ζώα για σκοπούς έρευνας.
Η μελέτη έδειξε ότι

η έγχυση με εκχύλισμα Graviola σε διαβητικούς αρουραίους μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης αίματος τους και αποκατέστησε τη χοληστερόλη και τα άλλα λίπη σε σύγκριση με τους διαβητικούς αρουραίους που δεν είχαν προσλάβει την αγωγή.

Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η αντιδιαβητική δράση του εκχυλίσματος Annona muricata μπορεί να εξηγηθεί από την υπολιπιδαιμική επίδρασή του [μείωση των λιπιδικών λιπών στο αίμα], την αντιοξειδωτική και προστατευτική δράση του στα παγκρεατικά β-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τον μεταβολισμό της γλυκόζης».
Παρόμοια μελέτη από

το Τμήμα Ανατομίας και Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Obafemi Awolowo στη Νιγηρία διαπιστώνει ότι το Graviola διαθέτει αντι-υπεργλυκαιμικές δραστηριότητες. Η μελέτη διεξήχθη και πάλι σε εργαστηριακούς αρουραίους, όπου «υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των συγκεντρώσεων της γλυκόζης στο αίμα των υπεργλυκαιμικών ομάδων των αρουραίων που υποβλήθηκαν σε αγωγή σε αντίθεση με την ομάδα χωρίς την αγωγή»

Μια άλλη μελέτη του πανεπιστημίου Obafemi Awolowo καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα βήτα κύτταρα των παγκρεατικών νησίδων διαβητικών αρουραίων αναγεννήθηκαν μετά από επεξεργασία με εκχύλισμα από Annona muricata.

Άλλα Γνωστά Οφέλη του Graviola

Εκτός από τα όσα αναφέραμε παραπάνω, άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:
Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα

Το Graviola διαθέτει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Αυτές οι ιδιότητες καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και διασφαλίζουν ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα βρίσκεται στη βέλτιστη υγεία, ώστε να μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά τις λειτουργίες του, όπως η αποτροπή ασθενειών και ακόμη και η εξόντωση των καρκινικών κυττάρων. Σε κλινικές έρευνες που έχουν γίνει τόσο in Vitro οσο και in Vivo έχει αποδειχθεί πως το Graviola έχει δράση ενάντια σε μικρόβια (ιούς) αλλά και σε βακτήρια.
Ανοσοποιητικό ως όπλο κατά του καρκίνου. Πολλά υποσχόμενες οι ανοσοθεραπείες
Προάγει την εντερική λειτουργία

Το Graviola είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που σημαίνει ότι όταν το καταναλώνετε τακτικά, μπορείτε να περιμένετε τακτικές κινήσεις του εντέρου σας. Με το Graviola, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες. Το Graviola έχει αντιπαρασιτικές ιδιότητες και δρα κυρίως στο γαστρεντερικό.
Η υγεία και η αρρώστια κρύβονται στο έντερο
Αυξημένη ενέργεια

Το Graviola έχει ιδιότητες που κρατούν το σώμα σας ενεργό και γεμάτο με ζωτική ενέργεια, ώστε να μην νιώθετε ληθαργικοί όλη την ημέρα.
Πρόληψη της οστεοπόρωσης

Το Graviola είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φωσφόρο για να ενισχύσει τα οστά και προλαμβάνει ασθένειες των οστών και των αρθρώσεων όπως η οστεοπόρωση, ενώ λειτουργεί άριστα και ως αντί-φλεγμονώδες.
Οστεοπόρωση: αιτίες, συμπτώματα, πρόληψη και αντιμετώπιση
Πρόληψη καρδιακών παθήσεων και νόσων

Επειδή το Graviola μπορεί να βοηθήσει στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αποτρέψει τη βλάβη στα νεύρα σας, θα έχετε καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και το νευρικό σας σύστημα θα είναι λιγότερο πιθανό να υποστεί βλάβη καθώς μεγαλώνετε. Τέλος βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και συμβάλλει στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης.

Dr Λάμπρος Γερακούλιας M.D. {E.H.}«Τροφή»: Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνω το υψηλής ποιότητας, βιολογικό, καθαρό γκραβιόλα που διαθέτω ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα, ώστε να αποφύγουμε τα συντηρητικά των χυμών και τις πιθανές προσμίξεις και την κακή διατήρηση των χύμα σκονών.

Όποιος ενδιαφέρεται για το, εκτός των παραπάνω, σούπερ αντικαρκινικό ΦΥΣΙΚΌ συμπλήρωμα, ας επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
Περισσότερα για Βότανα και θεραπείες.πατήστε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου