ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

8 Ιαν 2018

Η νέα πλατεία Δημοκρατίας ομορφαίνει την καρδιά της πόλης.

Σάββας Χιονίδης: Συνεχίζουμε δυναμικά τις εργασίες με ταχύτατους ρυθμούς και σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό […] τα πρώτα αποτελέσματα από την συστηματική δουλειά που γίνεται σε αυτό το τεράστιο έργο είναι ορατά […]....Με στόχο έως το Πάσχα, η νέα πλατεία «στολίδι», ο νέος καταπράσινος χώρος αναψυχής στην καρδιά της πόλης να είναι έτοιμος να παραδοθεί στους δημότες, σε εξέλιξη είναι οι παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Ήδη έχει κρασπεδωθεί και οριοθετηθεί ως χώρος η πλατεία και απομένουν οι τελικές εργασίες, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι διαδρομές και να δοθεί κίνηση στους πεζούς. Ταυτόχρονα τοποθετούνται κυβόλιθοι και στους τελευταίους διαδρόμους εντός της πλατείας.

Στην τελική ευθεία βαίνει ο ηλεκτροφωτισμός, ο οποίος σε ποσοστό 95% έχει ολοκληρωθεί, κατασκευάστηκε η παιδική χαρά, ενώ σε επόμενη φάση θα τοποθετηθεί ο εξοπλισμός στα συντριβάνια.

Παράλληλα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα μεταφερθούν τα δύο υφιστάμενα περίπτερα, τα οποία βρίσκονται στην οδό 25ης Μαρτίου προς το εσωτερικό της πλατείας σε νέες θέσεις και με νέες προδιαγραφές κατασκευής, προκειμένου να ενταχθούν αρμονικά στο ύφος της πλατείας, ενώ έχει οριοθετηθεί και διαμορφώνεται η στάση των αστικών λεωφορείων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου