ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

10 Ιαν 2018

Παραμένουν τα ερωτήματα για το θάνατο της 44χρονης: Τι έδειξε η νεκροψία. Εξαφανισμένο το κινητό της..
Στο μέρος που συνήθιζε να πηγαίνει μόνη ή με τον σύντροφο της σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες για να ηρεμήσει και να ξεχαστεί από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, εκεί βρέθηκε νεκρή...
Από τις πρώτες ενδείξεις της ιατροδικαστικής εξέτασης η Ειρήνη Λαγούδη φαίνεται πως εισέπνευσε μεγάλες ποσότητες δηλητηριωδών αερίων [αιθάλη] που προήλθαν από την καύση πετρελαίου, αφού μάλιστα βρέθηκε και ένα μπιτόνι με πετρέλαιο μέσα στο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η 44χρονη γυναίκα βρισκόταν στη ζωή όταν δηλητηριάστηκε, ενώ και από την ιατροδικαστική εξέταση δεν βρέθηκε τραύμα από όπλο ή αιχμηρό αντικείμενο, δεν παρατηρήθηκαν κακώσεις της κεφαλής και δεν υπήρξε στραγγαλισμός αφού βρέθηκε ακέραιο το υοειδές οστού. Με τη μακροσκοπική εξέταση ανιχνεύθηκε αιθάλη στους αεροφόρους αγωγούς, δηλητήριο, μονοξείδιο του άνθρακα που παράγεται από την καύση μαζούτ ή ντίζελ.

Τα αίτια θανάτου της Ειρήνης Λαγούδη θα ξεκαθαριστούν όταν ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Όσο αφορά το σημείο που βρέθηκε νεκρή, δεν είναι τυχαίο καθώς όπως προκύπτει από μαρτυρική κατάθεση φίλου της, όταν η 44χρονη γυναίκα ήθελε να ηρεμήσει, πήγαινε εκεί παρέα με τον φίλο της. Η οικογένειά της δεν γνώριζε ότι η Ειρήνη κάποιες φορές επέλεγε να απομονωθεί με αυτό τον τρόπο.

Το σκοτεινό σημείο της υπόθεσης είναι εάν η 44χρονη γυναίκα βρέθηκε τελείως μόνη στο σημείο ή αν είχε προηγουμένως συναντηθεί με κάποιο άλλο πρόσωπο. Επίσης ένα δεύτερο σημείο που απασχολεί τους αστυνομικούς είναι ότι δεν έχει βρεθεί το κινητό της τηλέφωνο.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο θάνατος της 44χρονης γυναίκας ήταν αποτέλεσμα μιας ερωτικής σχέσης που είχε απρόσμενο τέλος. Η Ειρήνη Λαγούδη σύμφωνα με πληροφορίες είχε ερωτευθεί παράφορα έναν παντρεμένο μεγαλογιατρό της περιοχής, ο οποίος όταν έμαθε ότι η Ειρήνη αποκάλυψε στη σύζυγό του τον ερωτικό τους δεσμό, της ζήτησε να χωρίσουν.

Από τις αστυνομικές έρευνες και καταθέσεις διαπιστώθηκε πως πριν η Ειρήνη Λαγούδη πεθάνει, έστειλε δυο γραπτά μηνύματα (SMS) ένα με αποδέκτη συγγενικό της πρόσωπο και ένα στον μεγάλο της έρωτα, τον γιατρό. Από το συγγενικό της πρόσωπο ζητούσε να προσέχει τα παιδιά της, δίνοντάς του μάλιστα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς, ενώ στον γιατρό έγραφε: «Αγάπη μου, θα τα πούμε στην άλλη ζωή».

Ξεσπούν ο αδερφός και ο γιος της: Αρνούνται ότι μπορεί να αυτοκτόνησε

Θρήνος και ερωτηματικά μαζί. Η οικογένεια της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη δεν δέχεται την εκδοχή της αυτοχειρίας και πιστεύει ότι ο θάνατος της αγαπημένης τους Ειρήνης κρύβει μια καλοστημένη δολοφονία. Τόσο ο 25χρονος γιος της όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς μιλούν για «ραντεβού θανάτου» που είχε η 44χρονη με άγνωστο πρόσωπο το οποίο εν τέλει την οδήγησε στο θάνατο. Μάλιστα ο γιος της αρνείται να πιστέψει πως η μητέρα του αυτοκτόνησε. Αντίθετα πιστεύει πως κάποιος την μετέφερε ζωντανή ή νεκρή στην παραλία που βρέθηκε το αυτοκίνητο και η σορός της. Ο Γιάννης είπε πως η μητέρα του δεν είχε δείξει ποτέ να την απασχολεί κάτι ή να είναι προβληματισμένη.

Αλλά και ο αδερφός της 44χρονης αρνείται να αποδεχθεί ότι πρόκειται για αυτοκτονία και μιλά για «ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια». Ξεσπά και δηλώνει σίγουρος ότι η αδερφή του δολοφονήθηκε. «Αυτά που γράφονται για αυτοκτονία δεν ισχύουν. Πρόκειται ξεκάθαρα για εγκληματική ενέργεια. Οι δράστες τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο και την παράτησαν. Ήταν αγνώριστη και παραμορφωμένη από τα χτυπήματα. Ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπόρεσα να την αναγνωρίσω στη φωτογραφία που μου έδειξε η αστυνομία», τόνισε οργισμένος ο αδερφός της 44χρονης Ειρήνης Λαγούδη.

Ο ξάδελφός της Γιώργος Πλης μέσω του Καλημέρα Ελλάδα πήρε ουδέτερη θέση απέναντι σε κάθε σενάριο, απευθύνοντας έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ. να μην κλείσει γρήγορα την υπόθεση, στηριζόμενη στα πρώτα στοιχεία.

«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα ότι βρίσκεται σε ψυχολογική πίεση», δήλωσε ο Γ.Πλης, σημειώνοντας πως «τα μηνύματα από το κινητό της μπορεί να μην τα έστειλε η ίδια, αλλά να χρησιμοποιήθηκε το τηλέφωνό της για να φανεί ότι ήταν αυτοκτονία».


Νέα στοιχεία από την έρευνα

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, η 44χρονη είχε κάνει ανάληψη μετρητών λίγο πριν από το θάνατό της, κάτι που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς, καθώς κάποιος που πρόκειται να βάλει τέλος στη ζωή του δεν έχει λόγο να σηκώσει χρήματα. Αυτό που λαμβάνεται υπόψη ωστόσο είναι ότι, η μητέρα των τριών παιδιών θα πήγαινε στο συνεργείο για το αυτοκίνητό της και ίσως να μην ήθελε να αφήσει χρέη στα παιδιά της.

Ο παντρεμένος γιατρός με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις η γυναίκα, που ήταν χήρα, κλήθηκε να καταθέσει και είπε πως την ώρα του θανάτου της βρισκόταν με τη σύζυγό του, η οποία επιβεβαίωσε, προσθέτοντας πως αγνοούσε την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές είναι η γυναίκα να αυτοκτόνησε λόγω κάποιας εξέλιξης στη σχέση της.

Το τηλέφωνό της δεν έχει βρεθεί ακόμα και δεν αποκλείεται να έχει καταλήξει στη λίμνη, έχει ζητηθεί ωστόσο η άρση του απορρήτου, που αναμένεται να δώσει κάποιες πρώτες απαντήσεις.

Η 44χρονη, υπενθυμίζεται, βρέθηκε νεκρή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της, φέροντας εγκαύματα, ενώ δίπλα της υπήρχε ένα μικρό μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.

με πληροφορίες από ilialive και antennanewsΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου