ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

6 Νοε 2017

Εξαρθρώθηκαν δύο σπείρες διακίνησης ναρκωτικών στην Θεσσαλία!


Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 7,5 κιλά 
ακατέργαστης κάνναβης, περίπου 620 γραμμάρια κοκαΐνης, αρχαία αντικείμενα, πιστόλι, περίστροφο, φυσίγγια, 14 οχήματα και μεγάλο χρηματικό ποσό...
Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Λάρισας, δύο εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο σε Λάρισα, Βόλο, Λαμία και την ευρύτερη περιοχή των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Λάρισας, της Ασφάλειας Βόλου, του Τμήματος Ασφάλειας Λαμίας και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα.

Πρόκειται για 21 Έλληνες, ηλικίας από 22 έως 67 ετών, εκ των οποίων μία γυναίκα και τέσσερις Αλβανούς, ηλικίας από 22 έως 32 ετών. Από τους συλληφθέντες δύο Έλληνες τυγχάνουν ηγετικά στελέχη των εγκληματικών οργανώσεων, 18 άτομα περιφερειακά στελέχη (δύο από τα οποία είναι έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας), τρεις Έλληνες περιστασιακά συνεργαζόμενα στελέχη και δύο Έλληνες, οι οποίοι δεν εντάσσονται στις οργανώσεις και συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών σε βαθμό πλημμελήματος.

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ακόμη μελών των οργανώσεων, ένας από τους οποίους τυγχάνει επίσης ηγετικό στέλεχος.Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και διαρκή δράση, συνεργάζονταν μεταξύ τους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, τουλάχιστον από τα μέσα Μαρτίου του 2017 η πρώτη οργάνωση και από το Σεπτέμβριο του 2016 η δεύτερη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 619,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 7 κιλά και 654 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 138,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), δύο δενδρύλλια κάνναβης, 31 ναρκωτικά δισκία, ένα τσιγάρο με μικροποσότητα μείγματος κάνναβης και καπνού, μικροποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 6 τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης και 9 ζυγαριές, 5 νομίσματα, 3 μεταλλικά αντικείμενα και ένα τμήμα πήλινου αγγείου, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Πρόσθετα, κατασχέθηκε ένας φορητός ανιχνευτής μετάλλων, ένα πιστόλι με το γεμιστήρα του, ένα περίστροφο, τέσσερα κυνηγετικά όπλα, 21 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 49 κυνηγετικά φυσίγγια, έξι μαχαίρια και μία ξιφολόγχη, μία σιδερογροθιά και ένα ξύλινο ρόπαλο, 31 παιδικά αθύρματα, δύο συσκευασίες καπνού, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, 42 κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.950 ευρώ και 13 δολαρίων ΗΠΑ.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν και 14 αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου