ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

16 Νοε 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Και οι τραπεζικές καταθέσεις στα κριτήρια...

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι το φετινό μέρισμα εκτός από τους πολύ φτωχούς θα αφορά κι ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης «την οποία έχουμε ζορίσει» όπως είπε χαρακτηριστικά.Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στα εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια ....για το κοινωνικό μέρισμα, είπε ότι ξεκινούν από 3.000 ευρώ για μονοπρόσωπες οικογένειες και φθάνουν έως 18.000 για οικογένειες με δύο τέκνα, και πρόσθεσε «Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο μέρισμα για τους φτωχότερους των φτωχών. Πιάνει ένα μεγάλο κομμάτι της μεσαίας τάξης, γιατί εισόδημα 12.000 έως 18.000 ευρώ δεν είναι στα κατώτερα στρώματα».Την ίδια ώρα ο υπουργός Oικονομικών έκανε δεκτή και την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά να συμπεριληφθούν και οι καταθέσεις στα κριτήρια του μερίσματος.Ο κ. Τσακαλώτος έστρεψε τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία και στον οικονομικό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» στο οποίο υποστήριζε ότι δεν γίνονται επενδύσεις στη χώρα λόγω των μικρών μισθών.

Από το στόχαστρο του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν ξέφυγε ούτε ο Άδωνις Γεωργιάδης τον οποίο κατηγόρησε ότι υποβαθμίζει το θέμα των Paradise Papers που ζόριζε επί χρόνια τα μεσαία στρώματα, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή του συνέντευξη στο ΣΚΑΪ ως συνέντευξη τύπου Χότζα στο Ράδιο Τίρανα.

Τέλος ο κ. Τσακαλώτος ανακοίνωσε ότι «πριν από δύο ώρες ξαναβγήκαμε στις αγορές, για να είναι πιο ελκυστικά τα ομόλογα στο νέο έτος».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου