ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

6 Νοε 2017

ΣΥΓΓΝΩΜΗ Δεν είμαι ρατσιστής.


Δεν είμαι ρατσιστής, καμιά φορά όμως οι περιστάσεις και οι καταστάσεις μπορεί να με κάνουν να "φαίνομαι" σαν ρατσιστής. Ίσα ίσα, η κίνηση του....
πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει και να δηλώσει την στήριξη του στο μικρό προσφυγόπουλο και να καταδικάσει τη κάθε μορφή ρατσισμού, ίσως με βρίσκει και υποστηρικτή της κίνησης αυτής!
Θα ήθελα όμως πρώτα να τηλεφωνήσει σε ένα Ελληνόπουλο, στον μικρό Γιαννάκη π.χ. και να του ζητήσει συγνώμη που ο πατέρας του είναι άνεργος τα τελευταία χρόνια, όπως και χιλιάδες άλλοι πατεράδες και δε μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σπιτιού και να του προσφέρει τα απαραίτητα. Να ζητήσει συγνώμη για τη μητέρα του, που μένει και αύτη άνεργη και ζούνε πλέον όλοι μαζί απο το επίδομα που λαμβάνει. Να ζητήσει συγνώμη για τον αδερφό του που αναγκάστηκε να φύγει για το εξωτερικό,όπως και χιλιάδες Ελληνόπουλα, για εύρεση εργασίας. Να ζητήσει συγγνώμη για το θείο του,που έκλεισε την επιχείρηση του,όπως και χιλιάδες άλλες τόσες επιχειρήσεις, γιατί δε μπορούσε να ανταπεξέλθει πλέον στις φορολογικές απαιτήσεις. Να ζητήσει συγνώμη για το παππού του,όπου ένα πρωινό τον βρήκε ο πατέρας του κρεμασμένο, όπως και χιλιάδες άλλοι τόσοι που αυτοκτόνησαν, καθώς δε μπορούσε να σηκώσει όλα αυτά τα βάρη. Να ζητήσει συγνώμη για τη θεία του που παραμένει ακόμη ανάπηρη,ενώ υπάρχει λύση, άλλα δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. Να ζητήσει συγνώμη για τη ξαδέρφη του, που αναγκάζεται κάθε πρωί να κάνει μια διαδρομή 25 και 30 χιλιόμετρων, όπως και εκατοντάδες αλλα παιδιά, για ν πάει στο πλησιέστερο σχολείο, καθώς τα χωριά μας ερημώνουν και μένουν λίγοι κάτοικοι. Να ζητήσει συγνώμη για όλους εκείνους τους απόρους και άστεγους που έχασαν τα σπίτια τους και βρέθηκαν στον δρόμο.
Να ζητήσει συγνώμη απο όλους....για όλους!!!
Ένα τηλέφωνο, σε οποιαδήποτε οικογένεια, μιας και κάθε Ελληνική οικογένεια κουβαλάει το δικό της Γολγοθά.!!! 

Από ανάρτηση φίλου στο FC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου