6 Οκτ 2017

Carrot Cake - Κέικ Καρότου...




Υλικά ( 2 φόρμες για κέικ 24 εκατοστών)
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
2 1/2 κούπες τριμμένο καρότο
1/2 της κούπας σταφίδες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.... (μπορεί να είναι μισό μισό με αλεύρι ολικής άλεσης) - (καλό είναι να μετρήσουμε και μετά να το κοσκινίσουμε)
2 κουταλάκια baking powder
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/2 κουταλάκι κανέλα
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη (και λίγο παραπάνω)
1 κούπα ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 σκόνες)
2 κουταλιές της σούπας λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικά)
Για το γλάσο
1/4 της κούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 κούπες άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη (μπορεί να χρειαστεί λιγότερη ανάλογα με το γούστο μας)
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Περισσότερα κοπανισμένα καρύδια για την διακόσμηση (προαιρετικά)

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω η σχάρα στην μεσαία θέση του φούρνου.
Βουτυρώνουμε τις δυο φόρμες και στρώνουμε την κάτω επιφάνεια τους με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ενα ταψάκι απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς και τους ψήνουμε στον φούρνο για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τελείως.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, την μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά για λίγο και προσθέτουμε την ζάχαρη σταδιακά χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά, το λικέρ αν χρησιμοποιήσουμε και την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα καρότα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με κουτάλι ίσα ίσα να ενσωματωθούν.
Μοιράζουμε το μείγμα στις δυο φόρμες και ψήνουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι μπήγοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κάθε κέικ, να βγαίνει καθαρή.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις