11 Οκτ 2017

ΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΚΑ...



ΥΛΙΚΑ:

 
200 γρ αρακά
 1 κρεμμύδι
 2 καρότα
 2 κλωνάρια σέλερι....
 1 λεμονόχορτο (lemongrass)
 150 γρ τσορίθο (ισπανικο αλάντικό) εναλλακτικάλουκάνικο καπνιστό
 100 ml κρέμα γάλακτος
 1 κτς βούτυρο ζωικό
 αλάτι
πιπέρι μαύρο φρέσκοτριμμένο
 ελαιόλαδο
 1 κύβο λαχανικών MAGGI

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάλτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε με 2 κτς ελαιόλαδο ψιλοκομμένο το μέσο τσορίθο για 2 λεπτά, προσθέστε κρεμμύδι, καρότα και σέλερι χοντροκομμένα ενώ σοτάρετε μαζί μέχρι να μαραθούν.

Ρίξτε 1 λίτρο νερό , τον αρακά, το λεμονόχορτο και τον κύβο λαχανικών MAGGI. Μαγειρέψτε για 45 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Αφαιρέστε το λεμονόχορτο και περάστε τη σούπα με το μπίμερ ή από το μίξερ σε δόσεις μέχρι να γίνει κρέμα. Επαναφέρετε στην εστία και δώστε πάλι μια βράση.

Αν η σούπα σας είναι αραιή τότε αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αν είναι πολύ πηκτή τότε προσθέστε νερό και βράστε για ακόμη 10 λεπτά.

Τέλος ρίξτε την κρέμα με το βούτυρο, το πιπέρι και δοκιμάστε στο αλάτι. Σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και γαρνίρετε με λεπτοκομμένες φέτες τσορίθο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις